Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 7.5 i Steinberg UR 824 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45670)

elmirh 16-02-2014 06:11 PM

Cubase 7.5 i Steinberg UR 824

Pozz
Danas instalirah toliko dugo čekani Cubase 7.5 i Steinberg UR 824 zvucnu kartu, kad ono odmah problemi?????
Naime kad udjem na Cubase 7.5,( ali i na narodni Cubase 5) moj dsp mix f x od karte se takoreći zamrzne, i pi?e:
cannot use USB port it is being used by another application.
Da li se neko susretao sa ovim.
Da napomenem da jo? nisam sklonio narodnu verziju Cubase 5 posto mi je potrebna da zavrsim neke projekte, a Cubase 7.5 nisam jos skontao, da bih tako brzo presao na njega).
Ako neko zna bio bih mu zahvalan, jer ne mogu nastaviti sa radom a zurba je.:cry:

Moritz 16-02-2014 06:34 PM

Re: Cubase 7.5 i Steinberg UR 824

Skloni oba Cubase i onda vrati samo C7

elmirh 16-02-2014 07:50 PM

To se desavalo i sa Cubase 5 ,dok nisam instalirao original verziju Cubase 7.5, sa pomenutom kartom.
To ću probati na kraju.
Ne skida mi se sa compa jos narodna verzija dok ne zavrsim jedan projekat koji sam zapoceo u njemu.
Inace instalirao sam 32 bitnu verziju Cubase 7.5, samo da vidim kako ce se ponasati.Ubrzo cu ubaciti novi sistem i original Jbridge, a potom Cubase 7 u 64 bita sa VST pluginsima, al to zahtjeva malo vise posla.A meni je zurbaaaaa....Zato ako ima jos neki prijedlog......:cry:

silicon science 17-02-2014 07:23 AM

Quote:

Originally Posted by elmirh (Post 356682)
To se desavalo i sa Cubase 5 ,dok nisam instalirao original verziju Cubase 7.5, sa pomenutom kartom.
To ću probati na kraju.
Ne skida mi se sa compa jos narodna verzija dok ne zavrsim jedan projekat koji sam zapoceo u njemu.
Inace instalirao sam 32 bitnu verziju Cubase 7.5, samo da vidim kako ce se ponasati.Ubrzo cu ubaciti novi sistem i original Jbridge, a potom Cubase 7 u 64 bita sa VST pluginsima, al to zahtjeva malo vise posla.A meni je zurbaaaaa....Zato ako ima jos neki prijedlog......:cry:

Jesil probao da ubodes u drugi usb port?

elmirh 17-02-2014 08:45 AM

Probao naravno, al isto se ponasa.
To se desava samo kod ulaska na Cubase, ovako inače radi normalno......
Sad mi to cudno.Govore o kompatibilnosti Steinberg karte i Cubase( jedna te ista firma), a postoji problem u njihovoj komunikaciji.:mad:

elmirh 20-02-2014 01:11 PM

Zanimljivo sad instalirah Wave Labe 7 elements koji dodje free u ovom paketu.Vidi DSP mixer, a Cubase -NE.
Znaci mogao bi biti problem na relaciji Cubase 5 krekovani - CUbase 7.5 original???????:shock:

Moritz 20-02-2014 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by elmirh (Post 356831)
Zanimljivo sad instalirah Wave Labe 7 elements koji dodje free u ovom paketu.Vidi DSP mixer, a Cubase -NE.
Znaci mogao bi biti problem na relaciji Cubase 5 krekovani - CUbase 7.5 original???????:shock:

Ja stvarno ne znam koji deo moje recenice nisi razumeo..da sklonis oba i vratis samo c 7 ...trebalo ti je toliko vremena i tudjih postova da bi to shvatio !? :rolleyes:

elmirh 20-02-2014 09:25 PM

Moritz!
A ti stavrno nisi procitao moj post.
Kazem da zavrsavam jedan projekat u Cubase 5 i on mi se ne skida jos, jer nisam skuzio neke funkcije Cubase7, posebno mixer, a kad ocitam isti projekat sa krekovane 5 u original Cubase 7.5, radi mi sporije i ?topa, zato ne mogu jos da skinem krek.Razumio sam te u potpunosti.......:)

STUDIOTON 20-02-2014 09:29 PM

Uradi kako ti je rekao Moritz , nemoj da si tvrdoglav ! :wink: ako hoces da ti "pomognemo" da resis problem

Ono sto moras uraditi je svakako skinuti taj krekovani C5 i instalirati originalan C5 ili najbolje C6.5.5 .. on je po slicnoj formi kao C5 (nije toliko razlicit) i u njima ces moci nesmetano da otvoris svoje stare projekte dok se ne priviknes na rad u C7

btw. Licenca od Cubase-a vazi za sve verzije ispod te koju si kupio, sto u prevodi znaci da mozes koristiti sve originale Cubase-a do sad ...

elmirh 21-02-2014 10:07 AM

Hvala vam, ma nisam tvrdoglav, vec se stvarno nisam jos privikao na ovo novo okruzenje, a nisam znao to za licence:wink:.Hvala......

All times are GMT +1. The time now is 07:54 AM.