Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Malo reklame... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45536)

DaBear 24-01-2014 08:40 PM

Malo reklame...

Uradio 2 strane intervju za Januarski Essential Install Magazine :D
Nije bas o produkciji ali je audio & video !! Strane 50-51

http://issuu.com/essentialinstall/do...403437/6434523

Everbeatz 24-01-2014 09:14 PM

Re: Malo reklame...

uber! :thumbsup:

Synclavier 25-01-2014 12:07 AM

Bravo! 8-) :bravo:

darkstar 25-01-2014 09:03 PM

U falim te boze sad znam sto ti je omiljena rec MEGA :) bravo

Shot 25-01-2014 09:47 PM

Sjajno!
Svaka čast!

E baš me zanima nešto!
Kada radiš instalacije sustava gdje audio linije putuju iz sobe u sobu, jel onda pretvaraš signal u balansirani ili ostaje nebalansiran? Pitam jer sam primjetio da hi-fi raja bježi od balansiranih signala i imaju tu neku (meni neracionalnu) paranoju da se zvuk tako degradira. A mislim da duge linije po stanu toliko mogu izgubiti ako ostanu nebalansirane... pa tako mi je palo na pamet pa pitam... :)

DaBear 25-01-2014 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 355997)
Sjajno!
Svaka čast!

E baš me zanima nešto!
Kada radiš instalacije sustava gdje audio linije putuju iz sobe u sobu, jel onda pretvaraš signal u balansirani ili ostaje nebalansiran? Pitam jer sam primjetio da hi-fi raja bježi od balansiranih signala i imaju tu neku (meni neracionalnu) paranoju da se zvuk tako degradira. A mislim da duge linije po stanu toliko mogu izgubiti ako ostanu nebalansirane... pa tako mi je palo na pamet pa pitam... :)

Sad sam presao na novi brand za multi-room (NuVo, Americki) i kod njih su sva pojacala za sve sobe i music serveri / radio / itd na jednom mestu, u spakovani u rackove. Svaki rack ima 6 zona sa 2x40W i 2 zone bez pojacala (na koje sam na zadnjem poslu zakacio 4 x 80W pojacala. Sve sto ide do soba je samo speaker kabl. Dobar 1,5 mm na duzine do 15 metara i to je sve! Dobri plafonski zvucnici (recimo Kef od ?250 komad) ugradjeni u plafonske kutije (?75 komad) i sistem zvuci do jaja !! Nije "reference HiFi" ali zvuci mnogo bolje od mnogih podnih (slobodno stojecih) zvucnika!

Stari sistem je slao sound preko Cat5 kabla u pojacala koja su sakrivena u plafonu u svakoj sobi..navodno kraci speaker kabl = bolji zvuk, ali trebaonda struja u plafonu, pa kad crkne treba vaditi zvucnike i pojacalo kroz tu rupu, itd..smaranje !!

i sve te sprave (serveri / radio itd su standardni phono ulazi)
Zadnji AV receiver koji sam instalirao (Onkyo) je imao balanced XLR I/O za power amp...jedini koji sam video do sad,,,

a najnoviji trend je - SVE preko Cat6 / Cat7 kabla (ethernet cable)
Audio, 3D & Full HD slika sve do 4K rezolucija, IR (infra red) data pa cak i power !!!!
Sve radi na duzine i do 100M !!

Shot 26-01-2014 12:58 PM

Uh, kako su te tehnologije otišle!
Ja sam još zaglavio u ona tri starinska sistema - ili je hifi pa je nebalansirani interkonekt (fancy ime za cinch kabel), ili je studijski pa je balansiran xlr/trs ili je razglas pa je... a ono - razglas... valjda speakon.
Ovo je pak tržište koje živi negdje između svega toga!
:)

thanx na pojašnjenju!

DaBear 27-01-2014 07:07 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Shot (Post 356019)
Uh, kako su te tehnologije otišle!
Ja sam još zaglavio u ona tri starinska sistema - ili je hifi pa je nebalansirani interkonekt (fancy ime za cinch kabel), ili je studijski pa je balansiran xlr/trs ili je razglas pa je... a ono - razglas... valjda speakon.
Ovo je pak tržište koje živi negdje između svega toga!
:)

thanx na pojašnjenju!

Evo jedan (od 2) racka na trenutnom poslu.

Ovaj "snabdeva" muzikom i slikom celu kucu -14 zona = svaka zona ima po 2 zvucnika. neke zone su spojene (veliki dnevni prostor) + 5 spavacih soba.
Svaka zona je 2x60W a dve zone su 4x80W.
Svaka zona ima pristup 4-kanalnom serveru od 12TB (uncompressed muzike)
(4 kanala - 4 razlicita stream-a u isto vreme) ukljucujuci 100.000 internet radio stanica (!!!) i dupli AM/FM tuner.
1 x satelitski receiver (Sky HD) za TV, 1 x BluRay i 1 x Apple TV idu na HDMI matrix / switcher (koji nije na slici..tek treba da se stavi) i mogu da salju isti ili razliciti sadrzaj na 4 mesta (ukljucujuci i dve zgrade u dvoristu koje su oko 50M daleko) preko Cat6 kabla..
Donja polovina je "kucna mreza" (he he kao za neki veliki office!!) koja je trenutno da 2Gbps (!!) a moze da ide do 10 Giga bita po sekundi..ako treba.
Ima 4 Cisco switchera i 4 x 24 Ethernet patch polja. (po kuci pored WiFi-ja ima oko 100 Ethernet portova povezanih na patch!)
Ovo je bitno jer ce se koristiti IP TV (preko interneta) + Apple TV stream + HBMC Android media player (:wink:) i plus internet, pa da se ne gusi nego da sve leti !!!

Malo preterivanje, ali je dobro...:D

DaBear 07-06-2014 02:09 PM

Evo ovaj zadnji posao o kome sam ovde pricao, izasao u magazinu. Web i print verzija...SVI (sound Vision Install) strane 40-41, issue 113 (zadnji broj, June)

Besplatni download magazina ovde
http://www.svimag.com/index.php/issuedownload

:D

DaBear 17-09-2014 10:57 PM

Zabo jos tri strane u Oktobarskom Home Cinema Choice magazinu...:D

All times are GMT +1. The time now is 12:39 PM.