Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sidechain Master kanal?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45418)

branoy 08-01-2014 05:36 AM

Sidechain Master kanal??

ee ljudi radi li ko sidechain na master kanal, zavrsno? meni nesto palo na pamet da probam, ono znam svi po kanalima stavljaju, rekoh bas da vidim sta cu dobiti ako stavim na master kompresor i tagujem na kick u projektu, nisam to nikad radio, kad utegnu on pravo komplet kanale mix na masteru. haha ne znam odkud mi ovo pade na pamet u 6 ujutro

evo video do kraja ,sta sam experimentisao

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/-Cq3m_eqUXU?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

LA-2A 08-01-2014 01:29 PM

Re: Sidechain Master kanal??

druze klipuje ti master kanal... cemu to?....a taj kjubejsov kompresor je tesko smece :)

Nemania 08-01-2014 04:42 PM

koji vst compressor preporucujete za sidechain?
Posto rekoste da je cubaseov "tesko smece", a ja bas njega koristim..

Mogli 08-01-2014 05:16 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 355224)
koji vst compressor preporucujete za sidechain?
Posto rekoste da je cubaseov "tesko smece", a ja bas njega koristim..

Nastavi da ga koristis...

alfom 08-01-2014 07:43 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 355225)
Nastavi da ga koristis...

:thumbsup:

alfom 08-01-2014 07:49 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 355204)
ee ljudi radi li ko sidechain na master kanal, zavrsno? meni nesto palo na pamet da probam, ono znam svi po kanalima stavljaju, rekoh bas da vidim sta cu dobiti ako stavim na master kompresor i tagujem na kick u projektu, nisam to nikad radio, kad utegnu on pravo komplet kanale mix na masteru. haha ne znam odkud mi ovo pade na pamet u 6 ujutro

<iframe src="//www.youtube.com/embed/-Cq3m_eqUXU?feature=player_detailpage" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>

Jbt. Kad si ustao Brane, kada u 6 u jutro pravi? sidechain umjesto kafe???
Ko ti je rekao da svi stavljaju sidechain kompresor na mix master, odn. da prave paralelnu kompresiju na mix masteru??? :cry:

branoy 08-01-2014 09:08 PM

koji je najbolji kompresor za sidechain? sta fali ovom do cubesa? meni su cubesovi neki ovako plugini ne svi uvek bili dobri

alfom, ma ja ti odem spavati posle 7h , tu je to vec bilo, to je moje vreme za rad haha, kafu ne pijem, ne pusim, ne droguram se, ne pijem, zivim da prezivim haha samo voda sokovi neki, nekad bavaria, kafucino, limunada, juice , cafemio crna, guarana, redbul, pepsi limun, to je to hahaha

kad pojacam na kutije cujem razliku pravo kad ovo stavim na master, ja kazem nisam nikad video na masteru sidechain, po youtube, ono standard svi uzmu par kanala u DAW i tu vrte ih, zato kazem, jel to valja? ili nema pravila, meni se svidelo

Khan 08-01-2014 09:09 PM

Nije mi skroz jasno sta si hteo da postignes i da li je uspelo ili ne, ali svakako ne bih voleo da mi neko donese na mastering traku koja je zavrsno 'pumpana.'

Mogli 08-01-2014 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 355236)
ne pijem, zivim da prezivim haha samo voda sokovi neki, nekad bavaria, kafucino, limunada, juice , cafemio crna, guarana, redbul, pepsi limun, to je to hahaha

Sokovi, limunda, nekad bavaria...Pa nije cudo sto ti ne valja zvuk. Bez dovoljno piva nema dobrog masteringa.

Bockie 08-01-2014 09:49 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 355240)
Sokovi, limunda, nekad bavaria...Pa nije cudo sto ti ne valja zvuk. Bez dovoljno piva nema dobrog masteringa.

:bravo:

All times are GMT +1. The time now is 09:43 PM.