Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Obavestenja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   =[Novo]=ruDAW XTM SSD verzija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45214)

diviner 02-12-2013 02:04 PM

=[Novo]=ruDAW XTM SSD verzija

Zasada samo najava i mali tizer (uporedno ucitavanje kontakt instrumenata u Logicu 9):

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/isNjngy5_5Q?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
(radi se o mixosaurusu...usporedba klasicnog racunara i ruDAW XTMa SSD verzije).

Naime radi se o tome da ce se u ovoj tkzv SSD varijanti cijeli sistem ukljucujuci i sve banke (librarije) nalaziti na 1.2TB SSDovima (vise SSDova konfigurisanih tako da daju maksimalne rezultate ucitavanja, a omogucavaju izvjesnu "redudantnost" u smislu vece sigurnosti podataka (sistem je sastavljen kao sto napomenusmo, od vise SSDova, pa je samim tim mogucnost "crkavanja" i gubitka podataka parcijalan...uostalom gube se najcesce lako nadomjestive librarije-banke instrumenata).

Projektovana cijena sa i7 920 procesorom klokovanim na 3.7Ghz, 16GB rama je oko 1.5k eura...

Khan 02-12-2013 02:11 PM

Re: =[Novo]=ruDAW XTM SSD verzija

Sweet...

Matya 02-12-2013 10:54 PM

Killer machine kao i obicno!

psionic 03-12-2013 12:52 PM

Gde mi je sad onaj Homer Simpson što balavi :)

STUDIOTON 03-12-2013 11:37 PM

to je to

Blacksoul 04-12-2013 06:52 AM

izgleda mi dobro no imaj u vidu da svim consumer SSDovima padaju performanse sa vremenom koristenja i to je vidljivo vec u prvoj godini koristenja pogotovo kod jeftilena (citaj narodu prihvatljivih diskova) dok jedino S3500 i S3700 enteprise grade intel ssdovi imaju apsolutni endurance kroz 5 godina koristenja ali cijena je puno paprenija. security i granaciju su bitni a ovi gore diskovi garantiraju 5 godina rada sa mogucnoscu pisanja/brisanja do 10 puta od kapaciteta diska dnevno.

s druge strane mogao bi upgrejdati procesor. i7 920 ne postoji u prodaji vec 3 godine... launchan je 2008e i po pitanju termickih i ostalih specifikacija postoje puno bolja i jeftinija i7 rijesenja u vidu trece ili nove cetvrte generacije CORE procesora da ne pricam da ces za bolje performanse trebati manje hladjenja i manje struje na racunu.

my two cents.

psionic 04-12-2013 02:49 PM

Ima u tome istine - u vezi CPUa, ali Diviner voli oprobana re?enja. Ono o SSDovima sam i ja ranije pisao, ali nemam ovako konfigurisane SSD diskove, pa ne mogu da govorim iz ličnog iskustva...

Blacksoul 04-12-2013 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 353574)
Ima u tome istine - u vezi CPUa, ali Diviner voli oprobana re?enja. Ono o SSDovima sam i ja ranije pisao, ali nemam ovako konfigurisane SSD diskove, pa ne mogu da govorim iz ličnog iskustva...

definitivno ne postoji ni jedan razlog zasto se nebi islo na novi CPU cak i ako je OSX u pitanju. Ono sto je uvijek radilo problem je ploca i graficka. Cim vise tim sto novi cpu daje x puta vise za manje para, 3 generacije su izasle nakon njega. bolje hendla jezgre, overclocka jezgru ako se aplikacija koristi samo jedan core itd itd Vezano za ssdove probano.

cak bi volio znati gdje nabavlja ove procesore koji se ne proizvode jer sam zaposlen u spomenutoj firmi :))

alfom 04-12-2013 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 353477)
Projektovana cijena sa i7 920 procesorom klokovanim na 3.7Ghz, 16GB rama je oko 1.5k eura...

Izvinjavam se za O.T. Ali, ne mogu a da ne pohvalim ovaj način izra?aja :
kila i po eura :rotfl:

AudioStorm 04-12-2013 04:03 PM

Diviner,jel i dalje ova ploca na njemu Gigabyte GA-EX58-UD5 ?

All times are GMT +1. The time now is 09:06 AM.