![]() |
i-didnt-know-my-converters-were-bad-until-someone-told-me
Odlican clanak!
http://therecordingrevolution.com/20...one-told-me-2/ suma sumarum: Quote:
|
Re: i-didnt-know-my-converters-were-bad-until-someone-told-me
Direkt u glavu
|
Quote:
|
mnogo je čak jednostavnije i od toga - ako neku razliku nisi u stanju da čuješ, nemoj to kupovati. Mene jebe što sam došavši do ozbiljnijeg monitoringa, počeo da čujem ama baš sve i svašta, a i malko se uši istrenirale za sve ove godine, pa me sad baš muči ekonomska nesvrsishodnost kupovine bolje opreme, a itekako čujem gde sam tanak
|
Ja samo svoje iskustvo vezano za pomenuti 002r..... sa njega sam presao na RME ff800.... A/D razlika je bila tolika da su i musterije cule razlike u usnimku vokala (3 pesme sa albuma sa 002r, ostalo ff800), da sam morao ponovo na RME da snimam sve..... a danas mi i RME zvuci tek prihvatljivo
|
same here, što se tiče RME
|
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. @OFF: Da li ti je palo na pamet da je možda pevač imao drugačiji delivery;) u prethodnoj turi snimanja? |
pa to mi je malko mač sa dve oštrice. istina je da ću moći više da izvučem iz postojećeg, ali sa mnogo više muke nego da mi je input zdraviji u startu. Sa lošijim monitorima sam manje morao da se cimam da bi sebe zadovoljio, ali mnogo više da bi snimci bili translatorniji.
Sve je povezano, majku mu :banghead: |
zato uloziti pare u monitoring (kutije i soba) a onda sve ostalo - po potrebi :D
|
Quote:
Donekle sam u stanju da razumem insistiranje na skupoj konverziji kod onih koji se bave elektronskom muzikom sa puno hardverskih sintisajzera, trt-mrt. Ali ono čime se ti bavi? podrazumeva toliki faktor gre?ke i nestabilnosti samih izvođača i instrumenata, da je priča o gre?kama u konverziji skoro pa bespredmetna. Osim ako ne poredimo SB Live! i Lynx, naravno. Hoću da ka?em da je verovatnije da sa prethodnim monitoringom nisi primećivao tolike razlike u postavci mikrofona i izvođenju, nego da nisi čuo razlike u konverziji. Naravno, sve ovo pi?em sa pozicije fudbalera koji odavno nije u profesionalnoj ligi nego ponekad sa drugarima zakupi salu za mali fudbal. Ali i dok sam bio na terenu bilo mi je va?nije s kim igram nego da li su linije na terenu crtane krečom ili fluorescentnom farbom. Pozdrav, Vasa |
| All times are GMT +1. The time now is 10:07 PM. |