![]() |
??? Grafički problem Waves u CuBase
Waves plugins u CuBase 5.1. -> pola plaginova se prikazuje sasvim O.K., a pola se prika?e okvir, ali je unutra '?uplje', odn. prozirno i vidi se radna povr?ina CuBase-a. Isključim CuBase i ponovo aktiviram, i ubačeni plugin se normalno vidi. Ubacim drugi, i ponavlja se isto. Onaj prvi vi?e nikada, kada ga pozovem, nema problema sa vidljivo?ću i radom.
Uninstalirao i Waves i CuBase vi?e puta, ponovo instalirao, formatizirao disk i ponovo postavio Win 7 (radi redovnog servisa), i - isto. Wavws 9, CuBase 5.1., Win 7, 64 bit, lap-top HP ProBook, i5, ATI Radeon, 8 GB RAM, 1380 x 760 rezol. Sa bilo kojim drugim plaginovima nema problema. U WaveLab svaki plagin normalno radi. Je li bug ili ...? Kako ovo rije?iti. |
Re: ??? Grafički problem Waves u CuBase
Ja mislim da postoji jako slichna tema(ako ne i ista),sa reshenjem..
|
bogami i ja je trazim i ne mogu da je nadjem ... trazim i ovako na net-u , ali koliko se secam u pitanju je puna ram memorija ... a mozda i gresim ...
|
Evo, jedva nađoh ovdje :
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40885 Ali, nisam siguran da su kolege prona?le rje?enje, jer nema povratne informacije. Sa instaliranim V7 nisam imao te probleme, a na istom lap-topu, sa sve istim hardverom i sistemom. |
Re: ??? Grafi?ki problem Waves u CuBase
Imao sam ranije isti problem. Nekada je problem (ali ne nu?no) sa modelom grafi?ke ili sa verzijom driver-a za grafi?ku. Tako da se isplati probati noviji, ili stariji driver od trenutno instaliranog. Tako?e, u mom slu?aju mislim da je upalio drugi lek koji sam pro?itao na k-v-r sajtu, ako se dobro se?am: Trebalo je prebaciti da su regional settings u windows-u ameri?ki, dakle i da je datum mesec-dan-godina. Ili samo prebaciti da se kod brojeva koristi zarez a ne ta?ka, ako se to ne desi automatski kad se prebaci na njihov region. Tako?e, memorija mo?e biti problem. Ja radim u 32bitnom Nuendu u 64-bitnom windows-u 7 i ako zauze?e memorije postane veliko, mogu?e je da ?e pluginovi prestati da prikazuju GUI. Ovo nije redak problem u svakom slu?aju, vezan je dobrim delom za prikazivanje putem open GL-a i nema univerzalno re?enje koje pali svakom.
|
Evo napisa Dule otprilike sve...
Probaj promjeniti drajver graficke (ako imas stariji, stavi noviji, ako imas noviji, stavi stariji drajver), za pocetak... Ponekad reinstall wavesa takodje rjesi problem... |
Puno hvala momci. Vrlo moguće. Nisam obraćao pa?nju, jer mi se ovo, u stvari, i poćelo pojavljivati kada sam očistio diskove, ponovo postavio sistem i postavio najnovije drajvere. E, sada ćem prvo da postavim starije ; sukladno mojem godi?tu. :)
Svakako javim za događanje. A i Du?anovu opasku sa Regional Settingsom svakako. Ali ako ne upale vreme?ni GraphCard driveri. :) |
Quote:
|
Ipak drajver. Nakon instalacije starog (sa pratećeg DVD od lap-topa), sve je O.K.
Ne ka?em da i ono sa drugih linkova nisu uzroci i načini rje?enja. Jo? jednom hvala za savjete. |
sad se ovo i meni počelo dešavati na laptopu, i to samo kod malo zauzetijeg projekta. Kad otvorim prazan projekat radi normalno.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:36 PM. |