Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   kako da dobijem slicno sta pipat?!! MIX (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44876)

branoy 11-10-2013 03:18 AM

kako da dobijem slicno sta pipat?!! MIX

ee ljudi , evo npr uzeo da pokusam napravit ton neki mix od preslave, bugarka, imam njen cd balade, i ubacio ovu pesmu, i ajd da probam , sve je to tu negde jacina, al sta oni ovako urade ja ne znam ovako sto bi rekli zamutiti sliku, i dat joj jos to malo energije ,, ? sve sto cujete recite sta bi se moglo i sa cim popravit doterat, ? eto ucimo npr mix online, ja da znam sta bi vise pipao ne bi vas iskusnije pitao hehe

evo wav direkt iz cubesa i video,

https://soundcloud.com/branoy/preslava-branoy-test-mix

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/vlSCu4XgYew?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Everbeatz 11-10-2013 02:01 PM

Re: kako da dobijem slicno sta pipat?!! MIX

Sta ti je TACNO pitanje prijatelju? :) Ok zvuci ovo tvoje, daj tu referencu da cujemo

branoy 11-10-2013 06:09 PM

pa tu je druze, pola ide moje , pola njeno , i tako u krug da ne ponavljate,
na video prvo su moji vsti kanali pa gore njen orginal wav, i u krug

psionic 11-10-2013 09:53 PM

Heh, verovatno čovek nije prepoznao Preslavu :D
Prvo bih uzeo neko pristojno slušanje, jer ti je bas u... Čuješ njen bas i kick, totalno su uklopljeni ? Tvoj se bas nekako suvise razliva negde oko 50-60ak Hz (narocito zvuci suplje kad sidje u onaj donji "F", bar ovde kod mene... Dalje, sner ti je potpuno drugačiji, fali mu udarac, previše nekog clapa preko njega, pa se opet razliva... Ostalo - manje više, čak je i nevažno. A magiju dodaje tu i njen dobar (odlican) vokal kao i postprodukcija.

branoy 11-10-2013 10:22 PM

nije prepoznao sto posto heheheh,

na sluske radim od 3,5 eu (al da ti kazem radee bolje od onih od 200eu i vise sto sam slusao u artistu :D marka igoodlo, dok milion sam kupio tih do 10 eu i rade bezveze da je to strasno, kasnije nigde nisam vise nasao te sluske a uzeo bi ih jos deset komada :D ja skupio pare otisao u artist i razocarao se u hvaljene modele,,

imas li ti kakav ovakav sner?? da je to sto kazes? dva sam tu stavio, neki akusticni i isto od nekog akusticnog dobio sa nekim filterom da zvuci kao klap.
postprodukcija mi ne ide u glavu kod vecine, to nema u muzici, to je spoj filma i muzike, u video produkciji?
msm sta smatrate vi pod postprodukcijom u aduio??

ja kad ovo pojacam u slusalice, i kad kruze oba, tu je to negdee odnosi, ipak ja sve na DAW radim, ko zna kroz sta su oni, ja nemam vokal i pratece na ovo,

branoy 11-10-2013 10:28 PM

nadjoh i neku bugarsku acapellu, idem videti ima li od ove pesme sto referenciram
https://soundcloud.com/georgi_aleksa...alena-acapella

psionic 11-10-2013 10:29 PM

Ako imas bilo kakve neke zvucnike, pusti - neki stub muzicki, liniju... Exportuj na CD. Sluske ti ubiju taj donji bas i ne cujes, deluje OK, ustvari neko ko ga ima, zvuci mu skroz drugacije. To je kao da crtas bojom koju ti ne vidis, zamrljas sve sa njom, onda upalis UV lampu, a ono slika sva izvrljana, boja se prikaze...
Uf al sam dao primer :banghead: - nadam se da razumes.

Sner - pa njen je kraci malo, odsecniji.

Postprodukcija je - nabijanje RMSa, korekcija upravo tih brundanja u basu i tome slicno... kad uradis ceo miks, mozes na masteru da se pozabavis time, ili da u korenu saseces, ako znas gde je problem tacno. PProd. obicno radi druga osoba, pa ima priliku objektivnog sagledavanja pesme iz nekog neutralnog ugla - nesto kao korekcija miksa. Mastering, postprodukcija... to je (valjda) isto sr*nje... ?

Ruku u vatru stavljam ako nisu radili sve na kompu - doduse u dobro sredjenoj sobi sa vrhunskim preslusavanjem.

(ponovo procitaj predhodni post, nesto sam izmenio dok sam pisao :banghead:)

branoy 11-10-2013 10:58 PM

imam druze monitore tannoy system 600 , imam dinacord, imam male drvene one sto se nakace na liniju odlicne, imam jos jedne, imam samo jednu kutiju mono, al radim posle 00h, kad moji spavaju, tako nema sanse, a znas kako je kod nas, il po danu spavam, il mi se neradi dok se ne razbudim, tek posle 00h mogu do 10h ujutro, dok ne zaspim,

ako kad odvojim i napravimo prostoriju izvan kuce onda cu moci do mile volje, ili po danu

sad za bass gitaru ne znam sta bih onda, ova je fingered bas iz halion one u c5,
kick odakle je najbolje za ovakve stvari vadit ga trazit? u vegance paketu su uzas, sve nabudzeno klub, not lajk vecinom.

sve sto si ti rekao cujem ja to, verovatno sam po svom dodao sub basa na bas gitaru pa je u tim frekvencijama

psionic 12-10-2013 07:49 PM

Tesko je naci bas 100% isto, ali - da nisi sve u kantu bacio, imao bi gde da trazis :D
Bas gitara moze da se doradi mozda na EQu, samo mi sner malo skripi. Nadji neki slicniji i to je otprilike to... Mozes da trazis u onim raznim kolekcijama semplova, ne moras BFD i ToonTrack, ima dosta banki semplova sa posebnim semplovima bubnja, to je lakse - pa u battery. E sad, vokal, prateci.. sve to cini taj konacni zvuk takav kakav je.

branoy 15-10-2013 12:09 AM

kakav je ovde kick i snare? trudio sam se da se cuju oni lepo, nadjoh projekat,

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/Qh225uA0LIg?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

All times are GMT +1. The time now is 10:07 PM.