![]() |
Ubuntu Studio OS
Da li neko ima iskustva sa "Ubuntu Studio" OS
i da li moze da ga preporuci? |
Re: Ubuntu Studio OS
Ako sam dobro obave?ten, mada me uop?te ne bi iznenadilo da nisam, mislim da dotični OS nije pogodan za bavljenje audio produkcijom, jer, koliko vidim, i ovde i na većini drugih foruma se uglavnom raspreda o druga dva OS-a.
No, svakako će se naći neko stručniji ovde da ne?to konkretnije i potrepljivije napi?e. |
Mozda je vreme za promene
|
slazem se s igorom, linuxi nemaju tolki izbor daw-ova i vst efekata i instrumenta ko win i os.
ISprovo sam ustudio i mislim jedin daw koji imaju Ardour, nije mi se dopalo, a i nisam strucnjak za linux samo prosecan korisnik. Al ako si strucnjak u linuxu imas i gento studio os, navodno je puno bolji. poz. |
A da li je bolji od Windows-a?sa obzirom na opseg software-a,ne znam da li se skida sve za Linux ali kazu da je bolji OS.Mislim da je Windows ipak Major.
|
ovisi za ?to ti treba
ako misli? na glazbenu produkciju, neki ozbiljan posao-zaboravi nema tu kruha...Jo? i nađe? kakav saund rekorder i to je sve vst podr?ke nema ono da li se skida za linux-da postoje i emulacije za windows ali u principu ono ?to ti treba u svakodnevnom ?ivotu ima? linux verzije bolji neke verzije butaju se za par sec. a sve ostalo mora? početi od nule i kao da prviput ima? komp u rukama učiti ispočetka dakako na sve blagodati koje nudi win zaboravi jedino po čemu je prednjačio je bilo sigurno ?etanje internetom..nikome se nije dalo piasti viruse za linux, ali navodno ni to vi?e nije tako bon apetit |
Pokusavao sam da zavolim Linux, svaku novu distribuciju na DVD-u sam primao na kucnu adresu... I ni jedna instalacija nije ostala na hard disku duze od par dana. Subjektivni osecaj kada je taj OS u pitanju je ovakav, ja vidim celu tu open-source platformu kao nekakvo igraliste za dokone programere sa interneta...Zvuci grubo ali ne svidja mi se uloga "beta-test" korisnika a da pritom nismo tako etiketirani. Posto smo na forumu koji se bavi pro-audio tematikom, onda cu ovako opisati Linux: To je kao jedan inovativan i dopadljiv demo snimak talentovanih studio session muzicara koji su napravili saradnju preko interneta, svako snimio po instrument u svom bedroom studiju i uradio quick-mix bounce. Zatim je nekoliko zaljubljenika u dizajn uradilo graficki dizajn, i posle je izvrsena distribucija....Jednog demo projekta koji ustvari nije oznacen kao demo...
|
ha, upravo tako
ja sam se prisiljavao da ga sku?im, prisvojim i novije verzije, grafički dorađene jo? bi se i dale pro?vakati. Brzina, stabilnost, sučelje sve to ok al Ne znam nikoga ko ima komp samo zato da ga ima i softver samo zato da zauzme mjesto na hardu ( osim nekih izgubljenih u vremenu i prostoru) No kad treba posegnuti za nečim ?to ti svako malo treba u windowsima primjerice.....krah. Čak i ono ?to je isto nije ni blizu Svatko npr mo?e usporediti npr office od mikrosofta i open ofice verziju za winse. Isto, bar bi trebalo biti, al onda vidi? da nije ni blizu.. Da ti fali ba? onaj kliker kojeg svako malo treba?.. No to je jo? donekle iskoristivo Kaj se pak tiće snimanja glazbe jedino se daju naći neki rekorderi i na tome staje. Čitao sam neke recenzije u kojima fanatici linuksa rade pokuse, mjerenja sa latencijama i sl. koje su na linuksu daleko daleko manje nego na vindovsima, pa personalno pode?avanje samo onih kernela koji ti trebaju...bla bla... no kad se postavilo pitanje istima cubase, PT, sonar ili barem FL-odgovora vi?e nije bilo. Nikome se ne da raditi softver za 5-6 korisnika a koji će jo? biti free.. Podr?ke ?to se tiće pluginova i vst instrumenata ni pod razno dakle jedino za kaj linux valja je istra?ivanje i ubijanje vremena |
Quote:
|
A ja se i dalje nadam da ce se neko zaloziti i napraviti Bootable DAW baziran na Linuxu, mada mrka kapa, ali zamislite masinu na kojoj nema ni jednog suvisnog procesa, boc i podigne se imaginarni ProToolLinux i sve sljaka na keca i neuporedivo brze...
|
All times are GMT +1. The time now is 10:04 PM. |