Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   kompresovanje grupa ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44686)

EDO GRAND 04-09-2013 05:17 PM

kompresovanje grupa ?

POZDRAV.
Pito bih malo iskusnije kolege od mene pitanje vezano za kompresiju...
Zanima me dali se stavljaju instrumenti sa slicnim freq na jednu grupu ,i posle da se sve skupa zateze odnosno kompresuje ? I sta je po vasem bolje koristiti za.master Md3 ili ipak kompresovanje sa multibandom, recimo uad.

HVALA i POZDRAV

Bockie 04-09-2013 07:09 PM

Re: kompresovanje grupa ?

Edo, dobrodošao na forum.

Pitaš stvari koje kroz praksu i iščitavanjem ovog foruma možeš da naučiš i sam, koje su takođe i vezane za lični izbor, zavisno od ukusa i tako dalje...

Preopširno je i previše vezano za afinitete i brendove.

Dakle ovaj forum nije mesto za instant rešenja i neće napraviti ton-majstora ili vičnijeg producenta od nekoga ko to nije postigao kroz školovanje ili praksu...

Zašto ne isprobaš to što pitaš?

Zašto ne pretražiš forum?

Nisam gledao, ali mora da ima polemike na tu i slične teme...

Potrudi se...isplatiće se!

Pozdrav

EDO GRAND 04-09-2013 08:26 PM

ja sam sve pretrazijo ,jasno mi je kompresovanje i sve to ali sam samo pitao nekog iz izkustva dali postoji i ta opcija sto se tice kompresovanja. POZZ

DaBear 04-09-2013 09:59 PM

Quote:

Originally Posted by EDO GRAND (Post 350052)
ja sam sve pretrazijo ,jasno mi je kompresovanje i sve to ali sam samo pitao nekog iz izkustva dali postoji i ta opcija sto se tice kompresovanja. POZZ

sve zavisi koji efekat hoces da dobijes. Pravila su da se krse i eksperimentise...mozda nista i ne treba da se "zateze"?
Jel su zivi instrumenti ili soft synths i samplovi? Koja je muzika u pitanju - za razne muzike - razna "pravila"...
Sve opcije su tu samo je bitno sta ti treba..a ko sto tece prijatelj..probas.
Probas - oslusnes, malo pomeris settings, oslusnes ope'...pa malo drugacije i tako vidis kako to zvuci.
Efekte kompresije je nemoguce opisati..moras sve da probas i eksperimentises dok ne savladas materiju...

STUDIOTON 05-09-2013 12:05 AM

SL VBC , magican plugin za kompresiju grupa, neverovatni rezultati

Bockie 05-09-2013 12:09 AM

Quote:

Originally Posted by EDO GRAND (Post 350052)

Jel stvarno moguće da ne znaš da razdvajaš "dali" i pišeš "pretražijo" sa J...?

Samo pitam...To se nauči do 2. osnovne...

Evo za početak...pročitaj ovo. (klik na crvena slova)

Veoma, veoma bazično i važno štivo!

(reći ćeš verovatno da ne znaš engleski...a odgovor je NAUČI! ...Bez toga je ...kao da jedeš supu viljuškom!)

STUDIOTON 05-09-2013 12:12 AM

To oko gramatike ne uzimaj za ozbiljno jer covek verovatno ne zivi u Srbiji ... Znam jer i ja imam problem sa cerkom koja zivi u Svedskoj..

Bockie 05-09-2013 12:19 AM

Ma ok, evo, pomažem...malo digresija...nisam sarkastičan, života mi...!

Ono je stvarno sjajan link, btw!

DaBear 05-09-2013 07:19 AM

Quote:

Originally Posted by Bockie (Post 350061)
Evo za početak...pročitaj ovo. (klik na crvena slova)

ja klikno na crvena slova - dobro stivo za upoznavanje sa materijom...e sad, na engleskom...(Ima Google translate!! ) :rolleyes:

Nocni-Ekspres 05-09-2013 08:52 AM

Jeste da ima Googeltranslate ali nazolst ne prevodi kako treba.Moja zena zna odlicno engleski cak ona ima problema kad hoce nesto da mi prevede muci muku.

All times are GMT +1. The time now is 05:42 AM.