Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Dali je moguce da se proveri maticna ploca? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44662)

saki 30-08-2013 09:13 AM

Dali je moguce da se proveri maticna ploca?

Pozz,dali je moguce nekako da se proveri maticna plca dali ima neku gresku?Jer sve ostalo na svom pc sam prverio i nema nigde greske.Ali dalje mi stalno pc sam se resateri .Hvala svima

alavuk 30-08-2013 10:14 AM

Re: Dali je moguce da se proveri maticna ploca?

ako t ise resetuje prilikom paljenja pre onog ekrana gde broji memoriju i sl. onda skini kontakte koji dolaze napred na kucistu gde palis i resetujes ... ako je tokom dizanja windowsa moguce da ti je ram memorija negde zeznuta (pretpostavka) ... ako ne onda ides redom , zvucna , graficka i sl. prost sistem eliminacije :) drugacije ne znam kako

saki 30-08-2013 12:21 PM

Sve sam to vec proveravo.

spartakus 30-08-2013 02:35 PM

Ti si rekao da si sve proverio ali ja i dalje mislim da je napajanje(ja imam takvo iskustvo,kada se cpu sam od sebe restartije).probaj da zamenish mesta ram memoriji..nadam se da nisam odmogao..pozz

LAMPASH 30-08-2013 06:40 PM

U najvecem broju slucajeva razlog za restart je ili napajanje ili RAM memorija (ako sumnjamo na hardver).

diviner 30-08-2013 07:01 PM

Tacno, ali moze biti i do maticne ploce... U svakom slucaju podrzavam predlog da se mora menjati jedna po jedna stvar dok se sistemom eliminacije ne pronadje uzrocnik (nista novo nisam rekao :) ). Takodje, banalan uzrocnik moze biti bakarna patina koja se tokom rada "navuce" na kontakte memorija, graficke karte, neke od PCI kartica (cistiti ih recimo sa onom plavom gumicom za hemijske olovke...ili obicnom gumicom, mada je ona manje "efikasna"). Memorijske sockete i ostale sockete usisati nekim jacim usisivacem....Takodje, treba ponekad promjeniti i SATA kablove...

saki 01-09-2013 07:40 AM

Sve sam ja to vec odradio u drugo napajanje ali nista pc radi sta on hoce.

spartakus 01-09-2013 08:37 AM

E ostalo je josh nesto,pokushaj da proverish pastu na procesoru,takodje isti simptomi(ako je iscurela preko,pregreva se i restartuje sam od sebe)..

saki 01-09-2013 08:49 AM

Nevreujem da je to paste,jer se to desava kad je cak hladan pc cim sutra dan ga uplaim desi se to isto.

diviner 01-09-2013 09:02 AM

U tom slucaju moras potraziti nekog strucnjaka, ko ce to malo podrobnije propustiti kroz sake.... Moze kao sto rekoh da bude i do maticne ploce....

All times are GMT +1. The time now is 02:30 PM.