Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   finalizer 96k (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44647)

Boombass 27-08-2013 02:42 PM

finalizer 96k

Da li netko ima iskustva sa #tc finalizer 96k# , imam dobru ponudu ali nisam jo? odlu?io.Zanima me kolika je razlika izme?u "tc finalizer 96k" i MD3.Svi govore da je MD3 bolji ali volio bi ?uti one koji su probali i jedno i drugo.

MilTon 27-08-2013 02:59 PM

Re: finalizer 96k

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 349748)
Da li netko ima iskustva sa #tc finalizer 96k# , imam dobru ponudu ali nisam jo? odlu?io.Zanima me kolika je razlika izme?u "tc finalizer 96k" i MD3.Svi govore da je MD3 bolji ali volio bi ?uti one koji su probali i jedno i drugo.

MD3 je bolji definitivno. Finalizer je malo matora sprava, moze da ti zavrsi posao ako ga ne forsiras previse.

Boombass 27-08-2013 03:40 PM

?ta misli? pod time ako ga ne forsira? previ?e?
Ok MD3 je bolji ,ali me jo? zanima da li finalizer 96k mo?e dobro odraditi master?

MilTon 28-08-2013 07:19 AM

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 349753)
?ta misli? pod time ako ga ne forsira? previ?e?
Ok MD3 je bolji ,ali me jo? zanima da li finalizer 96k mo?e dobro odraditi master?

Pa mislim, ako ti je miks dovoljno izbalansiran i jak, Finalizer moze dobro odraditi master. Koristio sam ga godinama i na njemu uradio bezbroj profesionalnih mastera. Ali bez ekstremnih setingsa, vise kao limiter, blaga ekvalizacija, i blaga kompresija. U tom slucaju se mozes nadati nekom solidnom RMS-u bez distorzije. Za noviju produkciju sa RMS na -8, -6, moras probati nesto drugo. MD3 je u tom smislu bolji, transparentniji, manje menja zvucnu sliku, ima manje izoblicenja, itd...

Dexxy 28-08-2013 07:50 AM

@Milton. Daj neki preset za -6 :)

Sent from my Note 2

Boombass 28-08-2013 08:48 AM

MilTon evo jo? samo jo? ovo i ne?u te gnjaviti vi?e.
Kada si radio master da li si radio analogno ili digitalno?Ka?u da finlizer 96k ima odli?ne konvertere.
Meni u kombinaciji sa pulsarom2 radi digitalno preko adat-a ali preko spdif-a ne?e.Kako si ga ti koristio?Ako si radio preko spdif da li mo?e neki osnovni setup?

pozz

MilTon 28-08-2013 10:15 AM

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 349779)
MilTon evo još samo još ovo i ne?u te gnjaviti više.
Kada si radio master da li si radio analogno ili digitalno?Kažu da finlizer 96k ima odli?ne konvertere.
Meni u kombinaciji sa pulsarom2 radi digitalno preko adat-a ali preko spdif-a ne?e.Kako si ga ti koristio?Ako si radio preko spdif da li može neki osnovni setup?

pozz

Radio sam digitalno, master iz digitalnog miksera u TC (AES/EBU). Povratak na mikser analogno (preslusavanje). Na kraju sam vecinu mikseva radio sa, cini mi se, prvim presetom (CD final, ili tako nesto) i dodavao gain, stelovao multiband compressor prema potrebi, i blagi EQ. Da, i normalizer sam dodavao +1, +2 ako se dobro secam. Ovaj preset (sa mojim korekcijama) mi je davao najcistiji zvuk i dovoljnu glasnocu bez guzvanja. Jedino sto mi se stvarno ne svidja kod njega je sto sece sub frekvencije, cak i kada je na bypass. Ovo sam proverio i nisam mogao da verujem usima, ali je stvarno tako. Da li je u pitanju bio bas taj primerak, ili je u pitanju nesto drugo, ne znam.

Dexxy 28-08-2013 11:14 AM

Jel ima negde da se nadje custom preseta za MD3, VSS3, BWL..Evo sada trazio i nasao samo neka dva primera...

nikolaivanic 28-08-2013 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by MilTon (Post 349783)
Radio sam digitalno, master iz digitalnog miksera u TC (AES/EBU). Povratak na mikser analogno (preslusavanje). Na kraju sam vecinu mikseva radio sa, cini mi se, prvim presetom (CD final, ili tako nesto) i dodavao gain, stelovao multiband compressor prema potrebi, i blagi EQ. Da, i normalizer sam dodavao +1, +2 ako se dobro secam. Ovaj preset (sa mojim korekcijama) mi je davao najcistiji zvuk i dovoljnu glasnocu bez guzvanja. Jedino sto mi se stvarno ne svidja kod njega je sto sece sub frekvencije, cak i kada je na bypass. Ovo sam proverio i nisam mogao da verujem usima, ali je stvarno tako. Da li je u pitanju bio bas taj primerak, ili je u pitanju nesto drugo, ne znam.

Da, ako nema dobre adda konvertore, odose basovi kao i dobar deo tranzijenata.. cesto te sprave nemaju hardbypass-rele nego samo iskljuce procesiranje a signal ide kroz celu konfiguraciju u fazonu 100%Dry... Tako sam unakazio odlicno snimljen komerc CD za jednu grupu.. msm, bio je ok na slusanju i tek kada sam dao master, u nekom zezanju iskljucim efekt i ukljucim hd recorder direktno na monitoring... nisam mogao prepoznati zvuk:(... odjednom, pojavljuje se dubina, tranzijenti, ubedljivost, sve je tu, kao da pevacica peva na uvo... shitina:confused:

Bitch 29-08-2013 12:46 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by MilTon (Post 349783)

Nemam ga sad pored sebe, ali da li si proverio drugi Page na input blocku? Vrlo je moguce da je bio ukljucen globalni LoCut. Treba checkirati manual, evo slike iz njega:

Attachment 13428

inace, ja sam zadovoljan sa spravom, nikad nisam imao losih iskustava, i dalje moze da iznenadi :) preseti su OK za start, ali samo drndanjem moze da se iskopa svasta nesto iz njega

pozZ

All times are GMT +1. The time now is 09:53 PM.