Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   itb vs digital mixer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44599)

spdif 22-08-2013 04:09 PM

itb vs digital mixer

dakle.. mislim da ovakva tema ovdje ne postoji....
sorry ako je u krivoj sekciji....

Znaci....mixdown u daw-u vs mixdown na hi-end digitalnom pultu....
tipa (yamaha dm2000, sony dmx r100, neve capricorn....itd)

znaci bez konverzije.Iz interfacea u mixser sa (adat, madi... ili cim vec)
nazad u interface isto digitalno....

zanimaju me mi?ljenja i obrazlo?enja znalaca sa ovog dijela planete:pepsi:

OFF 22-08-2013 04:23 PM

Re: itb vs digital mixer

Ja to nisam probao, ali sam na praksi u jednom ozbiljnom BG studiju, od coveka koji potpisao jaaako puno dobrozvucecih ploca cuo da je bolje sabirati na prosecnom digitalcu (tad je to bila yamaha o1v96) nego ITB..
Nemam svoj stav o tome, nisam probao, samo govorim sta sam cuo od ozbiljnog lika....

Ono sto mislim je da su da danas efekti (VST i native i DSP) u prednosti nad ogranicenoscu i zatvorenoscu bilo koje digi mixete, posebno ako se uzme koliko mi realno placamo sav soft:(

Dushan_S 22-08-2013 04:42 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 349502)
Ja to nisam probao, ali sam na praksi u jednom ozbiljnom BG studiju, od coveka koji potpisao jaaako puno dobrozvucecih ploca cuo da je bolje sabirati na prosecnom digitalcu (tad je to bila yamaha o1v96) nego ITB..
Nemam svoj stav o tome, nisam probao, samo govorim sta sam cuo od ozbiljnog lika....

Naravno, to digitalno je digitalnije od onog digitalnog u kompjuteru i zato se sve bolje smiksa, ne ispadnu nule i jedinice usput negde kao ?to biva na kompjuteru... :)

Ima mnogo ljudi koji su jako dobri u svom poslu, imaju dobro uvo itd ali iako misle da razumeju tehnologiju u nekim aspektima, zapravo ne znaju sasvim o čemu pričaju. Tako da uz du?no po?tovanje tom čoveku...

Izaći iz kompjutera u analogni domen ima svoj smisao ali iz kompjutera u digitalni mikser je varijanta nije ?ija nego je vrat.

OFF 22-08-2013 04:46 PM

Mozda je on mislio - izaci analogno u digi mixer.....

Dushan_S 22-08-2013 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by spdif (Post 349500)

zanimaju me mi?ljenja i obrazlo?enja znalaca sa ovog dijela planete:pepsi:

Nemoj da slu?a? mi?ljenja nikakvih znalaca i ne komplikuj sebi ?ivot povezivanjem digitalnog miksera. Postoje stvari koji nisu u domenu različitih subjektivnih stavova i do?ivljaja već su egzaktne i naučno proverive. Enivej, mo?e da se zbog nekoliko faktora, povezivanja, clock-a itd dogode nek razlike, ali to neće biti toliko čujne i bitne razlike i sigurno neće ni?ta zvučno pobolj?ati.

Dushan_S 22-08-2013 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 349504)

Pa ?ta će? tako dobiti? Ne?to će se promeniti, fakat, jer je zvuk pro?ao duplu konverziju - pri izlasku iz kompa DA i onda opet AD na ulasku u mikser, a to je zapravo minus za celu stvar a ne plus. Ideja je izbeći takve stvari.

spdif 22-08-2013 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 349503)
Naravno, to digitalno je digitalnije od onog digitalnog u kompjuteru i zato se sve bolje smiksa, ne ispadnu nule i jedinice usput negde kao što biva na kompjuteru... :)

Ima mnogo ljudi koji su jako dobri u svom poslu, imaju dobro uvo itd ali iako misle da razumeju tehnologiju u nekim aspektima, zapravo ne znaju sasvim o čemu pričaju. Tako da uz dužno poštovanje tom čoveku...

Izaći iz kompjutera u analogni domen ima svoj smisao ali iz kompjutera u digitalni mikser je varijanta nije šija nego je vrat.

evo ja sam postavio temu cisto da zadovoljim svoje interne potrebe:cool2:
Imam svoj jasan stav o ovoj temi,ali ga necu otkriti...
znaci po tebi mixdown itb i mixdown na sony oxf-r3 oxford digitalnoj
konzoli od 500000$ zvuci identicno jer su to sve nule i jedinice?? opet mislim bez ikakve konverzije..samo digitalno in/out

spdif 22-08-2013 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 349504)

mislim da nije

OFF 22-08-2013 04:56 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 349506)
Pa ?ta će? tako dobiti? Ne?to će se promeniti, fakat, jer je zvuk pro?ao duplu konverziju - pri izlasku iz kompa DA i onda opet AD na ulasku u mikser, a to je zapravo minus za celu stvar a ne plus. Ideja je izbeći takve stvari.

sve ja to znam..... ako su lagali mene - ja lazem vas :)....

Dushan_S 22-08-2013 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by spdif (Post 349507)
evo ja sam postavio temu cisto da zadovoljim svoje interne potrebe:cool2:
Imam svoj jasan stav o ovoj temi,ali ga necu otkriti...
znaci po tebi mixdown itb i mixdown na sony oxf-r3 oxford digitalnoj
konzoli od 500000$ zvuci identicno jer su to sve nule i jedinice?? opet mislim bez ikakve konverzije..samo digitalno in/out

Zeza te ?to razmi?lja? analogno u digitalnom domenu. Jedino ako neka sprava radi neke stvari analogno a ima digitalne kontrole, tad mo?e da postoji bitna razlika.

Cena digitalne sprave nema toliko paralelu sa time kako ta sprava "zvuči" ili "sabira" koliko sa time kakve "features" ima.
Naravno skup digitalni mikser će imati bolju ad/da konverziju, bolje preampove, ugrađeni EQ će biti mo?da bolji, imaće? bogat routing itd itd. Ali iznutra, dok je u fdigitalnom domenu, nema ?ta da zvuči bolje. Mo?e samo da zvuči lo?ije ako (nekim neverovatnim i te?ko mogućim slučajem) neki programer nije ne?to zajebao u kodiranju.

U tom smislu, cena digitalnog miksera se mo?e odraziti na kvalitet zvuka na primer u live domenu, ili ako snima? ?ive instrumente preko njegovih eventualno boljih preampova naravno da će zvučati bolje nego preko nekih lo?ijih, ali to je to. Kad uđe u digitalni domen, samo sabiranje (a to je ono ?to tebe interesuje) će biti su?tinski istog kvaliteta kao ITB.

All times are GMT +1. The time now is 02:19 PM.