Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   win7 pro VS win7 home (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44561)

Boombass 14-08-2013 07:18 PM

win7 pro VS win7 home

Da li netko zna da li ima kakve razlike u produkciji izme?u "win7 pro" i "win7 home"? I da li bi trebalo sve raditi na "win7 home" kao i na "win7 pro" ?
Molio bi one koji su probali i jedno i drugo.

Nocni-Ekspres 15-08-2013 06:32 AM

Re: win7 pro VS win7 home

Ako se bavis sa muzikom dovoljonje da imas Win7 home,ako mislis da imas neki nali ftp server itd onda normlano win7 pro.Ostalo je sve isto.

Boombass 15-08-2013 08:19 AM

Da, nisam napisao ali mislio sam na audio produkciju.

Nocni-Ekspres 15-08-2013 10:49 AM

Slobodno instaliraj Home.

LAMPASH 15-08-2013 02:34 PM

'Ajde kad ste poterali temu o Vindouzima, da vas priupitam nesto o "service pack-u1" za windows7. Da li je pametno instalirati ovaj pack na sistem u kom su vec instalirani programi ili samo na taze podignut win? Secam se kada se pojavio SP1 za XP, nije bilo pametno trpati ga na sistem u kome su instalirani programi. A da li to vazi i zaWin7?

Dushan_S 15-08-2013 03:17 PM

Za poslednjih deset godina, uvek sam update-ovao windows sa zakrpama čim se pojave i nikad nisam imao problema. Apsolutno nikad. Tako i prvi service pack za sedmicu. E sad, moguće je da u nekom specifičnom slučaju osoba mo?e da ima problem, pa ako ima? neki specifičan komad hardware-a ili lupam, radi? u nekoj starijoj verziji pro tools-a itd, google je tvoj prijatelj... Pretra?i da li je neko pisao po forumima vezano za eventualni problem. Mada čak i kad je neko imao problem, to ne znači da će? ga ti imati i obrnuto. Ljudi u nekim slučajevima instaliraju sva?ta na komp, ne odr?avaju ga, registry im se pretvori u đubre, virus im pojede poneki sistemski fajl, onda instaliraju preko toga service pack i kad sve krene po zlu ispadne da je service pack kriv... Ima i takvih slučajeva. Ako ni?ta drugo, napravi system restore, ili ako ume? mo?e? i image celog sistema na drugoj particiji ili drugom hardu, pa će? biti siguran i onda instaliraj service pack pa vidi :)

psionic 15-08-2013 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 349306)
Za poslednjih deset godina, uvek sam update-ovao windows sa zakrpama čim se pojave i nikad nisam imao problema. Apsolutno nikad. Tako i prvi service pack za sedmicu. E sad, moguće je da u nekom specifičnom slučaju osoba može da ima problem, pa ako imaš neki specifičan komad hardware-a ili lupam, radiš u nekoj starijoj verziji pro tools-a itd, google je tvoj prijatelj... Pretraži da li je neko pisao po forumima vezano za eventualni problem. Mada čak i kad je neko imao problem, to ne znači da ćeš ga ti imati i obrnuto. Ljudi u nekim slučajevima instaliraju svašta na komp, ne održavaju ga, registry im se pretvori u đubre, virus im pojede poneki sistemski fajl, onda instaliraju preko toga service pack i kad sve krene po zlu ispadne da je service pack kriv... Ima i takvih slučajeva. Ako ništa drugo, napravi system restore, ili ako umeš možeš i image celog sistema na drugoj particiji ili drugom hardu, pa ćeš biti siguran i onda instaliraj service pack pa vidi :)

Word... Potpuno se slazem sa gorenavedenim :)

Stavi Norton Ghost i napravi image, pa posle mozes da radis sta god hoces... A i korisno je zbog radi nekih eventualnih buducih krahova sistema...

BlasterMaster 15-08-2013 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 349305)
'Ajde kad ste poterali temu o Vindouzima, da vas priupitam nesto o "service pack-u1" za windows7. Da li je pametno instalirati ovaj pack na sistem u kom su vec instalirani programi ili samo na taze podignut win? Secam se kada se pojavio SP1 za XP, nije bilo pametno trpati ga na sistem u kome su instalirani programi. A da li to vazi i zaWin7?

meni na win 7 64 ultimate nije do sad pravilo problem nikad... cak se i prekjuce opet nesto updejtovao sistem ono prilikom gasenja/restarta do sad mi nista nije nesto poremetilo ako mislis na drajvere ili neke vste...

AudioStorm 16-08-2013 03:58 PM

Quote:

Originally Posted by blastermaster (Post 349309)
meni na win 7 64 ultimate nije do sad pravilo problem nikad... Cak se i prekjuce opet nesto updejtovao sistem ono prilikom gasenja/restarta do sad mi nista nije nesto poremetilo ako mislis na drajvere ili neke vste...

+1

All times are GMT +1. The time now is 11:33 PM.