![]() |
HeritageAudio '73JR
|
Re: HeritageAudio '73JR
Videh sinoc na FB i srce mi stalo, a vidim da si i ti imao slican dozivljaj :)
DA li znas koja ce biti cena za modul? |
Da, 899$
|
Koliko bre (!) ovih 1073 modula za 500 seriju postoji :shock: Sta je najbolje uzeti pitanje je sad :D
|
Heritage je po meni najbolji deal, odnos cena/izrada ubedljivo vodi
|
Lepo ih rade , samo kod njih kao i kod ostalih replika , ogroman problem predstavljaju trafoi.Carnhill koji svi danas ugradjuju samo na papiru lici na originalne Marinair trafoe , a Neve zvuk upravo tu i lezi.
|
I sam Neve ( ne Rupert Neve Portico) ugradjuje Carnhill-e, zvuk vintage Neve modula se dobija samo sa originalnim vintage modulima :) ...istini za volju to nije tolika razlika u zvuku da bih posto poto vijao original stare trafoe i davao besmislene pare.
|
To sto Neve radi sad skoro da ni ne lici , osim po oznakama, na vintage modele.Kad pogledas na pcb , vise lici na maticnu plocu nego na audio uredjaj.Normalno , to apsolutno ne mora da znaci da je nesto sranje ili jako dobro.Njihovi vintage modeli su bolesno precenjeni , ali i pored toga skoro svaki ozbiljan veliki studio ima bar 4-6 1073 rekiranih ispod kojih najcesce pise ...kick ...snare i sl.Carnhill trenutno proizvodi jedne od najjeftinijih trafoa na trzistu ,mislim da nisu losi , ali nisu ni to za sta ih izdaju.
|
Ok, to nisu originalni trafoi. A ruku na srce, nisu ni originalni kondenzatori koji su na originalima do sada već polu suhi pa ni ti originali ne zvuče onako kao kada su izrađeni prije par desetljeća. Unutra su sada moderni konenzatori koji se vjerovatno ponašaju sitno drugačije od onih koje su oni tada koristili. A i sve druge su komponente različite od onoga originalnog...
Ali ajde da gledamo sve iz sasvim druge perspektive! Za cca 1000 dolara dobiješ 90% Neve zvuka u 20% Neve cijene! Ma i da nije Neve, opet je to kvalitetan preamp. Koga boli dupe jel to original. Osim one koji mogu privuči klijente Neve logom na spravama. Koliko je takvih? I koliko je više takvih klijenata? |
Ma sve to stoji , ali od Neve vintage overhype-a, mislim da je gore samo look like Neve ludilo.Svi daju po 15 eur za marconi knobove a 35 za Carnhill trafoe, ofarbaju front panel u N... gray boju , stave tu i tamo 1073 i traze ozbiljne pare.Neve po konstrukciji preamp sekcije , spada u jedan od jeftinijih i jednostavnijih zahvata , da ne pricam da na trzistu mozes pronaci i originalne ba183 ili slicne amp pcb-ove za poprilicno normalne pare.Cak i da te neko odere za originalne trafoe , to opet nije ni pola od 1000 dolara.Ste strane , klonovi i sami Neve proizvodi su po ceni jako diskutabilni.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:46 PM. |