![]() |
POmoc !!! Slusalice !!!!Kom carstvu prici!!!
Pomagajte ljudi znam da na forumu su podeljena misljenja oko Audio-Technica ATH-M50 i BeyerDynamic DT770 PRO daj te argumente da bi se odlucio sta uzeti .:wink:
|
Re: POmoc !!! Slusalice !!!!Kom carstvu prici!!!
pa nisi naveo koja bi ti bila namena? jel ti trebaju za u gluvu sobu pored mikrofona, ili ti trebaju za audiofilsko slusanje, ili ti trebaju za monitoring?
|
ne?to ?ta mora? ganjat s poja?alom :P
|
Nenam tretirani prostoriju pa mi treba za monitoring.
|
M50 ima ujednačeniji , ravniji zvuk!
DT 770 ima nešto tiše niže-srednje tonove. Ne pričam o hi-fi "smajliju" , već jedna uska frekvencija, recimo koliko me sećanje služi na oko 300-350hz ima blagu atenuaciju. Što bi rekli napolju...imaju blagi "bouncy" zvuk. To za posledicu ima da je bas nešto jači i gornji midlovi i visoki dolaze do izražaja, pa je odličan izbor za studio, za bubnjare, za pevače, gitariste itd... Mana ATH M50 je što su manje udobne od DT770 koje obično potpuno pokriju prosečnu ušnu školjku. Mene lično, M50 zamori posle 45 min do sat, ali mi uvek prija pauza od zvuka...:) M50 će takođe sa manje struje dati glasniji zvuk. 38 oma je dosta štedljivije od 80 (a dt 770 postoji i u verziji od 250 oma), pogotovo za prenosne uređaje. Za ostale uređaje će sa manje snage postići glasniji zvuk... Kaže ćitab da imaju čitavih 1600mW na 1khz... Kako god...Baš su glasne i čak i na najvišim nivoima nisam primetio izobličenja osim na sopstvenom izrazu lica... Čovek na sve navikne, može i na Genius 2.0 da se radi, ali ako je namena monitoring, produkcija, usnimavanje...lično mislim, a i zato sam ih i kupio, je da je M50 apsolutno bolji izbor! Radio sam u trgovini, imao sam izuzetno velik izbor...i ništa što sam čuo do čak i dva puta većeg budžeta od njih - nije zvučalo ni blizu ATH M50. Ako budeš preslušavao NOVE komade u nekoj od trgovina, imaj na umu da će svaki nov zvučnik (pa i onaj u sluškama) posle izvesnog vremena korišćenja (oko nedelju - dve prosečno glasne upotrebe) dobiti izvesnu količinu uglavnom nižih tonova, kao posledice "razrađivanja" (narodski rečeno). Poz' |
|
Hvala veliki Bockie i ja sam tako mislio ali citajuci ovde komentare za trenutak se bacih u razmisljanje , mada bi opet volio i da cujem drugu stranu medalje od onih ko poseduju BeyerDynamic DT770 PRO mada sam odavno naumio na Audio-Technica ATH-M50.
|
[quote=Anthony;347902]ne?to ?ta mora? ganjat s poja?alom :P[/q
Koje pojacalo koristis?Ima dobrih slusalica,nisam slusao AKG ali moras da poslusas ,ja nosim Zenhajzera i skroz mi je super.Moras mnogo da slusas i da uporedjujes. |
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...36397734_n.jpg
Stigle sluske , prvi utisci ocekivao sam da zvuk bude tvdji ali su sasvim u redu ,mada se sad opet moram privikavati to jest da se naslusam sa njima , vidi se da su precizni bas se cuje svaka frekvencija lepo . Uz monitore sjajna kombinacija topla preporuka svakom ko zeli dobre slusalice .JOs jednom hvala Bockiu na preporuku i normalno ostalima , zivi bili !8-) |
|
All times are GMT +1. The time now is 01:56 PM. |