Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Gitara preko Hifi pojačala-Eksperimentisanje?! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44244)

disco violence 13-06-2013 09:44 AM

Gitara preko Hifi pojačala-Eksperimentisanje?!

Zanosim se raznim glupim idejama,a mo?da od toga nekad ne?to dobro mo?e i da ispadne.Sećam se da sam kao klinac svirao gitaru preko stare hifi sprave
amplituner itt 8051c
naravno sve dok nisam spr?io zvučnike,pa me interesuje da se nije neko zajebao da neku slicnu kombinaciju prikluči na komp,to ne mora biti gitara,mo?e i mikrofon.:confused:

Sima Strahota 14-06-2013 12:07 AM

Re: Gitara preko Hifi pojačala-Eksperimentisanje?!

Koristio sam neko staro pojacalo pre 10ak godina, vise ne mogu ni da se setim marke. Koristio sam ga kao (uslovno receno) preamp za mikrofon.

Nikad nisam kacio gitaru na to(ni suvo, ni sa pedalama/procesorom) jer mi nije imalo nikakvog smisla. To je samo visak koji moze da donese pojacanje, ne moze da proizvede "cabinet" efekat.

disco violence 14-06-2013 06:07 AM

Dok nisam imao pojačalo za gitaru svirao sam je preko čega god sam stigao kasetofona,hifi pojačala,bass pojačala.Sećam se da je čajavec pojačalo za bas imalo mastan zvuk falilo je srednjih, ali bilo je ok.Baš me zanima kako bi se hifi pojačalo ponašalo kao preamp,interesantno je da se više ni ne sećam na koji ulaz sa ubo gitaru.

Mancha 14-06-2013 12:45 PM

Ja sam kao klinac lemio ulaz za gitaru na glavu nekog Sharp kasetofona i imao je cak i zanimljiv high gain drive i mid fokusiran zvuk (dobar iz te perspektive :D ).

awacs 14-06-2013 01:41 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 347266)
da se nije neko zajebao da neku slicnu kombinaciju prikluči na komp,to ne mora biti gitara,mo?e i mikrofon.:confused:

Ja sam par puta uključivao gitaru u mikrofonski ulaz portabl Minidisca :D. Zvučalo je nenormalno, ali ba? to mi je trebalo...

Pozdrav,

Vasa

nikolaivanic 14-06-2013 05:53 PM

sasvim je ok da prikljucis gitaru na hifi... najbolje preko neke pedale ili diboxa jer je predpojacanje malo a i impedansa nije ista (manja je) pa ce gusiti gitaru. ako se ide na mikrofonski ulaz, staviti potenciometar od 500k-1m pre pojacavaca i naci dobar ton podesavanjem istog

disco violence 14-06-2013 06:37 PM

Quote:

Originally Posted by Mancha (Post 347307)
Ja sam kao klinac lemio ulaz za gitaru na glavu nekog Sharp kasetofona i imao je cak i zanimljiv high gain drive i mid fokusiran zvuk (dobar iz te perspektive :D ).

Da, tada mi je to odlicno zvucalo.

disco violence 14-06-2013 08:41 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 347309)
Ja sam par puta uključivao gitaru u mikrofonski ulaz portabl Minidisca :D. Zvučalo je nenormalno, ali ba? to mi je trebalo...

Pozdrav,

Vasa

Ponekad me neke od emulacija raznih pojacala vrate u to vreme.

All times are GMT +1. The time now is 11:22 AM.