![]() |
Steinberg MR816CSX sa externim preampom
U planu mi je kupovina ovog uredjaja:
http://www.yamaha.com/steinbergsolut...I_MR816csx.jpg C/p ukratko specifikacije:
|
Kod mene je tako na rme octamic 2.. imam 8 kanala na njemu koja koristim kao AD konvertor.. a svaki kanal ima gain knob bas kao i ovaj steinberg.. rme radi bas na tom principu, kada je gain na na nuli tj ne koristi se onda je samo ad konverzija.. ukoliko zelis pre samo podignes gain.. ne treba to da te opterecuje toliko
|
Re: Steinberg MR816CSX sa externim preampom
Hvala na odgovoru..ma vidim na stranim forumima ljudi prave pompu oko toga, i niko nista konkretno ne govori, pa sam i pomislio da ima ovdje ljudi koji imaju info iz prve ruke, ili bar sa slicnom situacijom..iako jos ne shvatam ovo ''but only clicking the cable halfway'', ali svakako mi je odgovor od velike pomoci :)
|
Quote:
A sto se tice ''but only clicking the cable halfway'' iako ne znam gde si to procitao, mislim da veze nema sa zivotom i da to niko ozbiljan ne bi napisao .. sve u svemu tu informaciju kako bi bio siguran mozes proveriti OVDE , podrska je generalno veoma dobra, na visokom nivou, a osim toga javice ti se ljudi koji imaju taj interface i koji ga koriste pa mozes dobiti informaciju iz prve ruke, pozz |
Pregledao kompletan dio Steinbergovog foruma vezan za MR816CSX..za dodatne ulaze/preampe, ima varijanta preko insert O/I na zadnjoj strani, kao i onako kako ti Ivane radis na RME-u, sa gainom na nulu. U svakom slucaju, vezano za prosirenje ulaznih kanala (i to mi je palo na um da pogledam) - vezivanjem dva ova interfejsa preko firewire-a gubi se direct monitoring drugog uredjaja, dok preko adat-a to funkcionise. U RME-ovom total mix-u je daleko bolje rijeseno pitanje routing-a, ali ce mi za moje potrebe biti dovoljan i mr-ov routing softver.
|
A dosta sam trazio i razlog zasto je ovaj uredjaj toliko ''jeftiniji'' u odnosu na ostale iz viseg ranga zasnovane na ovom principu..preampi su iz Yamahinog mixera N12, tako da ni sama proizvodnja nije iziskivala da se sve pravi ''from scratch''..kako procitah negdje u jednom od testiranja - sa ovim performansama koje nudi, da se zove UAD, Lynx ili RME, kostao bi bar duplo..razlog tome je vjerovatnoi to sto je samoj korporaciji bilo u interesu da puste u prodaju uredjaj koji ce imati potpunu integraciju sa softverom, a u isto vrijeme nece biti finansijski toliko nedopstupan, to je neko moje misljenje. Bilo kako bilo, napravili su dobar posao.
|
...ne znam da li si upoznat sa studijskim "pacth poljem" i načinom na koji funkcioni?e, naime patchbay mo?e biti normal ili half-normal, gde insertovani jack ili "breaks the signal flow" ili ako je samo do pola "splits the signal flow", pa je moguće da ubacivanjem d?eka samo na pola, ustvari zaobilazi? preamp...
"One thing to be aware of is that many of this generation?s I/O boxes and even mixing consoles that have built-in mic preamps (and most do, at least for some of the input channels) don?t have switches to select mic or line input for the channels. This is one of the design compromises that makes these gadgets so affordable. Some use XLR-TRS combo jacks, allowing you to plug in either a mic or line level source, but there?s only one hole so you can?t have both connected and switch between them. Others have separate connectors for mic and line inputs, but connecting to one disables or cripples the other. This can be a real nuisance in a complex setup and unfortunately it?s something for which a patchbay can provide only a partial solution. Consider how you most frequently make use of the inputs you have. If you never use more than two mic inputs on your I/O box because you have a bunch of outboard preamps, then connect six line inputs to your patchbay and use the other two channels for the mic inputs. Or it could be the other way around" Hope it helps! :wink: |
kojim performansama? Ima dosta opcija, ali to nije i garant zvučnog kvaliteta.
Uglavnom se u praksi na kraju pokaže princip KPTM kao istinit. |
Quote:
Svaki AD ima kakav takav ulazni buffer , ukoliko ima preamp onda je to jos jedan ulazni gain stage koga cesto mozes da baypasujes switchom ili jednostavno postoji drugi konektor.Obzirom da je ulaz balansiran , nemas mogucnost da vadis dzek na pola.Kod mr816 jedina dva ulaza koja ne idu kroz preamp, su na insert-u. Ja sam ga uzeo za prijatelja i testirao par sati kod mene , i u svakoj varijanti zvuci jako dobro.Ne ocekuj skroz neutralan zvuk , pomalo vuce na Rossetu i u svakom slucaju ad-da je jedan od boljih u toj klasi. |
All times are GMT +1. The time now is 10:30 AM. |