![]() |
Da li je moguće ovako pro?iriti broj inputa??
Kako sam ja dosta zaostao u ovim digitalnim stvarima (volim lemilo i lampe :banghead:) treba mi pomoć.
Naime na?ao sam u skladi?tu radija dva Tascam - DA 30 MK II dat-aA u prostoru di sviramo a ponekad i snimamo imam ECHO Layla 3G karticu, pa me zanima da li se nekako mogu ovi datovi iskoristiti za pro?irenje broja input kanala preko ovih digitalnih izlaza na DAT-u i kako bi se to spojilo ako je moguće?? Evo kako izgleda DAT http://ralaudio.com/images/tascam/da30mkii.jpg A evo kako izgleda kartica: http://www.wireready.com/controlready/layla3g.jpg |
Re: Da li je moguće ovako pro?iriti broj inputa??
Teoretski možete da dobijete još dva kanala preko koaksijalnog S/PDIF ulaza na Layli. Postoji jedan siguran problem i dva potencijalna:
1) DAT je 16bit :cry: 2) Čak ni da mi neko preti puškom ne mogu da se setim da li su DAT-ovi propuštali S/PDIF OUT direktno iz ulaza u mašinu (u REC/PAUSE modu). Teoretski to nije nikakav problem, ali pitanje je da li su inženjeri tad razmišljali o tome da će iko koristiti te mašine kao konvertore. 3) Pitanje je kako će se ponašati clock, tj. da li će biti krckanja i sličnih smetnji. Ne sećam se da sam ikad imao problem sa S/PDIF prebacivanjem sa DAT-a na DAT, ali vrag će ga znati kako će Layla i Tascam da se dogovore... Ako nisi izgubio volju zbog ove tri stvari koje sam naveo :wink: poveži S/PDIF kablom COAXIAL OUT iz DAT-a i S/PDIF IN od Layle, stavi DAT u Rec Standby (pause/rec ili tako nekako), izaberi Sample Rate (44/48) i to ti je to. Takoreći, tretiraj DAT kao digitalni kasetofon (što ustvari i jeste). Imate Manual od TASCAM-a? Pozdrav, Vasa |
DA-45HR je 24 bit...
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Nisam izgubio, nego dobio volju, nije to za neko ozbiljno snimanje, nego da mogu live snimat a da bubanj ozvučim po ćeifu, taman mi trebaju još dva kanala, dakle morat ću da kombinišem, ako u pauzi ne propušta, pa onda će da se troši traka na kasetama i njih sam pronašao :D
Za manual ne znam, mogu nastavit kopat |
Quote:
Poz' |
Quote:
Quote:
Kako god, srećan vam rad :) Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
DA 20 propusta signal ,stavis kasetu na rec pause!
|
Ma svaki propusta signal... Mora tako da bi znao gde da pocnes da trosis preostalu traku...
|
All times are GMT +1. The time now is 08:57 PM. |