Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   koji bass vsti ili sample library? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43593)

drzox 06-03-2013 10:27 PM

koji bass vsti ili sample library?

Interesuje me koji bass vsti ili sample library najvise koristite u pop-folk produkciji ,tipa Samardzic i slicni .I ako je to trillian koju bazu iz njega?
Ja ne uspijavam sa trilianom dobiti zeljene rezultate (konkretno Fender fingered full range) jer mi u mixu bude "premasan" ili bice da ne znam :banghead:

Geronimo 06-03-2013 11:10 PM

Re: koji bass vsti ili sample library?

Ja mislim da treba da snimis obe verzije basa (DI i bez) i onda da se igras sa plugins ili analognim spravama ... Ako je neka balada gledaj da lepo obojis bas sa analognim plaginovima (tipa waves renaissance/api serijom/pultec/1073/LA 2a/SSL itd.) Rekao si da nemozes da ukrotis bas, kako ga koristis u miksu sa kick-om? Jel ti pesma spora ili brza?

amaterius 07-03-2013 05:53 AM

pa sad ovo ne kontam
DI i bez a radi se o vsti ili librarijima:banghead::banghead::banghead:

drzox 08-03-2013 11:30 AM

Sta je reci ,svi snimaju zivi bas ili vam je mrsko tipkati ,ili niko ne snima pop folk?:wink:

Geronimo 08-03-2013 01:41 PM

Quote:

Originally Posted by amaterius (Post 343059)
pa sad ovo ne kontam
DI i bez a radi se o vsti ili librarijima:banghead::banghead::banghead:

Radi se o tome da treba da snimi ziv bas :D toliko i da u ovom slucaju batali vst i ostalo

MilTon 08-03-2013 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 343044)
Interesuje me koji bass vsti ili sample library najvise koristite u pop-folk produkciji ,tipa Samardzic i slicni .I ako je to trillian koju bazu iz njega?
Ja ne uspijavam sa trilianom dobiti zeljene rezultate (konkretno Fender fingered full range) jer mi u mixu bude "premasan" ili bice da ne znam :banghead:

U principu, najvise sam miksao trilgy i trilian, mada i razne druge varijante. Sve probleme koje imas mozes resiti sa malo multiband eq i malo dinamike. Jos ako dodas i neku tape simulaciju, eto komercijalnog zvuka.
Pozdrav

KrK 14-05-2013 06:33 PM

Quote:

Originally Posted by MilTon (Post 343164)
U principu, najvise sam miksao trilgy i trilian, mada i razne druge varijante. Sve probleme koje imas mozes resiti sa malo multiband eq i malo dinamike. Jos ako dodas i neku tape simulaciju, eto komercijalnog zvuka.
Pozdrav

POzz

Mo?e neka preporuka za tape simulator?

DzoniPFC 15-05-2013 04:09 AM

Quote:

Originally Posted by KrK (Post 346291)
POzz

Mo?e neka preporuka za tape simulator?

Nebula 3 + CDSoundMaster tape booster.

KrK 15-05-2013 09:48 AM

Quote:

Originally Posted by DzoniPFC (Post 346297)
Nebula 3 + CDSoundMaster tape booster.

Ba? sam skinuo besplatnu verziju NEbule 3 za CM časopis. Vst je vrlo vjetovatno dosta oguljen od plaćene verzije ali daje nevjerovatne rezultate :-) Stavio sam ga na bass traku i predobro zvuči.

HVALA HVALA na preporuci

All times are GMT +1. The time now is 05:12 AM.