![]() |
Pitanje oko mixa u Abletonu
Imam posao da nalepim snimljene vokale na gotove wav matrice različitih jačina, lo?e izmiksovane, koje onda ne?to popravljam ekvilajzerima i tako, uglavnom ne znam kako da dobijem krajnje mikseve da budu pribli?ne jačine. Imam Ozone na masterima, neki svoj preset, ali ne znam prema kom projektu treba da se orijenti?em i kako, ?ta dalje. ?ta da radim?
|
Orijentises se prema onom projektu koji zvuci koliko toliko prihvatljivo, razdvoj svaki projekat svoj kanal, i sredjuj. Ako vec nisi u mogucnosti da ispravis mix.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
Re: Pitanje oko mixa u Abletonu
Misli? da eksportujem finalne mikseve sa sve Ozonom pa da ih uvezem u novi projekat i tu dalje sređujem? Ili da eksportujem mikseve bez ozona pa uvezem u novi projekat pa na svaki kanal stavim Ozon pa upoređujem? Ovo poslednje jedino nisam probao.
|
Cekaj, jel ti imas gotove trake? Ako imas tri trake koje su gotove, onda poslusaj sta sam ti rekao u prvom post-u. A ako imas trake po kanalima, onda sredjuj mix pa tek onda razmisljaj o master-u.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
Da, ispalo je da imam gotove masterovane trake koje sam u novom projektu samo utišao do nivoa najslabije trake. Glupo ali sad znam kako ubuduće.
Još jedno pitanje oko Abletona: kako da u mi session viewu određeni kanali ili klipovi na njima nemaju kvantizaciju? Npr. hoću da mi neki loopovi idu na 4 bara a da u isto vreme na padu sam kontrolišem druge klipove na 1/16 ili potpuno bez? |
|
All times are GMT +1. The time now is 07:09 PM. |