Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Tannoy 501A brujanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43341)

andrija84 04-02-2013 07:59 AM

Tannoy 501A brujanje

Tannoy 501A - Kada ubacim kabl cuje se brujanje. Koristim kvalitetan zvuvnivki kabl debelog preseka moguce da je Klotz s' tim sto je pravljen odnosno ja sam ga lemio. U cemu moye da bude problem? Da li je do lema, bananica koje su neke jeftine ili neceg treceg? Da napomenem da kristim Focusrite Scarlett 2i2 i kada se podigne sistem to brujanje kartica isfiltrira 90%

awacs 04-02-2013 10:51 AM

Re: Tannoy 501A brujanje

Quote:

Originally Posted by andrija84 (Post 341269)
Tannoy 501A - Kada ubacim kabl cuje se brujanje. Koristim kvalitetan zvuvnivki kabl debelog preseka moguce da je Klotz s' tim sto je pravljen odnosno ja sam ga lemio.

Kako "zvučnički" kabl, kad su to aktivne kutije??? Hteo si da ka?e? "linijski" kabl? Hajde prvo to da ra?čistimo, pa onda dalje...

Pozdrav,

Vasa

Arthur 04-02-2013 12:56 PM

može biti i to da ti je u mixeru kartice podignuto da na izlaz istovremeno svira i sam ulaz, pa ako ništa nije nakačeno na neki kablić koji ti je uboden u ulaz, onda oće da bruji. Ako si me razumeo :)

andrija84 04-02-2013 01:43 PM

Kabl uopste nije uboden u zvucnu karticu nego samo u aktivne monitore. Da li to znaci da nisu dobri kablovi ili je sve ok?
Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 341281)
mo?e biti i to da ti je u mixeru kartice podignuto da na izlaz istovremeno svira i sam ulaz, pa ako ni?ta nije nakačeno na neki kablić koji ti je uboden u ulaz, onda oće da bruji. Ako si me razumeo :)

andrija84 04-02-2013 01:45 PM

Kupio sam low noise speaker kabl. Jel treba neki poseban za aktivne monitore? ne znam sta je linijski kabl ali pretpostavljam da sam taj i kupio. Da napomenem da bruji kada ubodem kabl u monitor a ne i u zvucnu. Da li su kablovi ok u tom slucaju?

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341274)
Kako "zvučnički" kabl, kad su to aktivne kutije??? Hteo si da ka?e? "linijski" kabl? Hajde prvo to da ra?čistimo, pa onda dalje...

Pozdrav,

Vasa

awacs 04-02-2013 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by andrija84 (Post 341285)
Kupio sam low noise speaker kabl. Jel treba neki poseban za aktivne monitore?

Ne, nikako ti ne treba speaker kabl. To su aktivni monitori, dakle imaju pojačala u sebi i ti treba da proslediš linijski signal iz zvučne kartice u pojačalo na svakom monitoru. Dakle, ulazi na Tannoyima su ulazi za pojačala.

Trebaju ti balansirani linijski kablovi na koje s jedne strane lemiš TRS (jack), a sa druge XLR (cannon).

Pozdrav,

Vasa

Arthur 04-02-2013 02:10 PM

pritom nije ništa čudno da neki zvučnik bruji ako je kabl uboden u njega a ništa sa druge strane. Ali definitivno si kupio pogrešan kabl.

andrija84 04-02-2013 02:18 PM

Hvala puno
Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341286)
Ne, nikako ti ne treba speaker kabl. To su aktivni monitori, dakle imaju pojačala u sebi i ti treba da prosledi? linijski signal iz zvučne kartice u pojačalo na svakom monitoru. Dakle, ulazi na Tannoyima su ulazi za pojačala.

Trebaju ti balansirani linijski kablovi na koje s jedne strane lemi? TRS (jack), a sa druge XLR (cannon).

Pozdrav,

Vasa

awacs 04-02-2013 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 341287)
pritom nije ni?ta čudno da neki zvučnik bruji ako je kabl uboden u njega a ni?ta sa druge strane.

?iva istina, gitaristi vrlo brzo postanu svesni te pojave ;)

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 10:00 PM.