Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   RE-20 ili SM7B kroz TC Impact Twin pre? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43196)

waster 15-01-2013 10:46 AM

RE-20 ili SM7B kroz TC Impact Twin pre?

Pozdrav ljudi,

kao što naslov kaže, zanima me da li neko ima iskustva sa usnimavanjem preko ovih dinamičkih mikrofona (Electrovoice RE-20 i Shure SM7B) direktno kroz TC Impact Twin preamp..

Neka logika je da se ima što kvalitetnije predpojačalo jer dinamički mikrofoni zahtevaju dosta gaina ali me zaintrigirala priča par ljudi sa nekih stranih foruma da, ukoliko interfejs može da dovoljno kvalitetnog gaina dinamičkom mikrofonu, čak više vole da koriste te preampe ako žele transparentniji zvuk... jer preampi sa audio interfacea obično nisu nešto "obojeni" , jelte...

Navodili su neke prilično pristupačne interfejse, kartice, kako ih već ko zove... I pre svega me zanima ta kombinacija za usnimavanje vokala, off-ova...

Bockie 15-01-2013 12:01 PM

Re: RE-20 ili SM7B kroz TC Impact Twin pre?

Mislim da se ne može izvući pravilo.

Prosto, moraš probati!

Isto tako ne postoji ni univerzalan glas ni mikrofon.

Ja sam u studijima imao prilike da vidim da ni U47fet "ne radi" za neke vokale, već obična 441ica ili re-20...i to na MCI - studer A80 kombinaciji...jbg...

Dakle, pravila nema, ako je tvoj vokal u pitanju, probaj različite mikrofone i da viđiš koji ti najbolje leži... To je to.

Re20 i sm7b su ozbiljni mikrofoni, ali ne znači da neki kondenzator neće bolje raditi...

Pogotovo za off-ove... Ja ih dosta radim, pa kažem i iz radijskog i iskustva vezanog za voiceover... Ja sam uvek pre za kondenzator u toj priči, ali ne kažem da ne može i dinamika...

Ovo je Audiotehnica, "mic top", uh...ne znam koja tačno, zaboravih...dugačka...kondenzator...odlična! Digi 003... Nisam ja snimao i radio obradu, ali je mic do yaya!

poz'

MUzzY 15-01-2013 12:38 PM

Juce sam bas snimao sa sm7b kroz moj Motu 8pre kod kuce. Sasvim zadovoljavajuc rezultat.

waster 15-01-2013 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 340452)
Prosto, mora? probati!

:D I sam sam hteo to da dodam... nego, hoću neki od ta dva majka a mo?da dobijem neku dobru cenu na jedan od njih.. pa čisto... "računam":)

Mislim da ću zamoliti jednog diktatora sa foruma da skoknem s mojim Impactom do studija i probam njihovu SM7B kad su slobodni :D
... i ujedno vidim to novo čudo od studija:)

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 340452)
Pogotovo za off-ove... Ja ih dosta radim, pa ka?em i iz radijskog i iskustva vezanog za voiceover... Ja sam uvek pre za kondenzator u toj priči, ali ne ka?em da ne mo?e i dinamika...

Pa, pored ostalog, dinamiku bih uzeo jer "fiksnu" izolaciju mogu da zaboravim...pa mi deluje kao sigurnija varijanta.

Arthur 15-01-2013 01:30 PM

diktator bi ti iz iskustva preporučio sm7b, re20 mi se nija pokazao dovoljno univerzalnim, iako je odličan mikrofon, stvarno je u pitanju weapon of choice. A ja se lično ne bi igrao sa preampima od ispod 1000e po komadu za bilo koju ozbiljnu upotrebu. Sve ovo što je ostlaog boranijskog ranga, manje više izađe na isto. Osim što su recimo FF800 preampi meni baš krš, i to lošiji od recimo onih sa maudio profire 2626

waster 15-01-2013 02:34 PM

Hm... to za preampe, eventualno neki Daking MP1 kao neku najjeftiniju varijantu kad budem bio u situaciji ... a ovo mislio za početak da imam nešto. On je oko 800eu, navodno ima neku boju ali ipak više neutralan...

Dakle RE-20 manje univerzalan od SM7B? Ja sve nešto mislio da je suprotno i da je eventualno dobar kod zaobljenijih , manje agresivnih glasova ... OK, imaću to u vidu.

Ma SM7B i jednog dana Great River pa nek ide život, snimam sint kroz trafo DI i te fore :)

OFF 15-01-2013 04:15 PM

ne treba bas biti rigorozan..... ne mora preamp da bude 1000e/ kanal, ako ne pricamo o karakternim preampima sa trafoima.......

Arthur 15-01-2013 08:03 PM

pa malo ih je novih sa nekom krštenom rezolucijom snimka, za manje pare. Eventualno ti neki entry leveli focusritea i UA, mada su ovi četvorocifreni toliko divniji, toliko čistiji i lakši za mixanje, da padnem u depru posle svakog iskustva sa njima.

@waster
e to ja zovem killer-wetdream kombo!

Bockie 16-01-2013 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by waster (Post 340454)

Pa, pored ostalog, dinamiku bih uzeo jer "fiksnu" izolaciju mogu da zaboravim...pa mi deluje kao sigurnija varijanta.

Ovo nije povezano sa izolacijom. Dakle nema veze sa tim! I ono gore je snimano u "spavsćoj" sobi bez ikave izolacije... ...pogotovo za vocieover, gde retko ima deranja i glasnoće...

VladaNS 16-01-2013 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 340459)
Osim ?to su recimo FF800 preampi meni ba? kr?, i to lo?iji od recimo onih sa maudio profire 2626

Ovo potpisujem. Maudio octane preampi imaju neki punch i karakter u poredjenju sa ff800 koji su tupi. ff400 preampi su druga prica jer je sprava novija a preampi imaju Burr Brown cip, opet je to minimum pristojnosti

All times are GMT +1. The time now is 02:03 AM.