![]() |
Firewire & Windows 7
Elem, znam da je na XPu bila lutrija naterati FW karticu da radi za audio potrebe pa me zanima kakva su iskustva na sedmici? Jel se tu ne?to pribli?ilo Macu po pitanju stablnosti?
|
Re: Firewire & Windows 7
Ja nisam imao problema sa FW na XP-u.
Da, stabilnost je fantasticna, ali se desava cesto da nije iz kutije, youknowwhatimean... Vec je bilo puno o tome, ovde je 'lek' koji pokriva 99.99% mogucih problema. |
Ma da budem konkretniji u opisu - reč je o "saradnji" Presonusa i XPa
Imao sam Firebox i TI chipset ali nisam mogao da je nateram da proradi - prodao je momku koji je došao sa Macom i iz prve povezao i radi. Drugar ima FireStudio, nije kompjuterski baš potkovan tako da se drži XPa i morao je da instalira SP1 ne bi li funkcionisao. A znam i za priče da je Studiolive prekidao snimanje "sam od sebe" preko FW dok iz ličnog iskustva znam da na MacBooku radi besprekorno. Doduše, isto tako sam video i čoveka koji snima na single-core 1.5GHz Celeronu :) Zato, sve u svemu pitam da znam da li da spremam Hackintosh ili da se uzdam da će W7 biti dovoljno stabilan. |
w7 sa via-chipsetom lose (nece ni studiolive) a sa TI-om mnooogo manje problema
|
Quote:
Slab ATX, pa jos ako je kontroler integrisan na plocu, cest je uzrok nestabilnosti u radu ili cak gasenja, kao sto si rekao, FW uredjaja. MAC sa tim nije nikad imao problem upravo zbog odlicnog napajanja, a i s obzirom da su napravili FW, znali su koliko struje treba uredjaju za rad, za razliku od average PC hacks... Bolji proizvodjac ATX-a, (da ne reklamiramo za dz.:wink: + ne integrisan, po mogucstvu TI sa 'pozitivne liste', (nisu ni oni svi isti!) + par bazicnih optimizacija W7 = rock solid DAW. Ja nikad nisam bio fan micro$ofta, ali W7 je mozda najbolji OS ikad za DAW, imho, a i neki bitniji od mene se slazu sa tim.:wink: |
Zaboravih, tip of the day:
Ako mora da se radi sa integ. FW kontrolerom i ako se sumnja da je napajanje slabo/lose, a finansije ne dozvoljavaju upgrade, moze da se proba sa ukljucivanjem spoljnog napajanja na sam uredjaj, ukoliko proizvodjac istog ne navodi da to ne sme da se radi! |
All times are GMT +1. The time now is 01:35 PM. |