Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42786)

Moritz 16-11-2012 06:08 PM

Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ...

Predlog za nove podsekcije za svaki popularniji DAW, gde bi se postavljali postovi specificno vezani za dati DAW kao i prebaciti vec postojece postove u odgovarajuce podsekcije.
Npr. audio software / PT
/ Cubase
/ Logic ...itd

Sta mislite o tome

Bockie 16-11-2012 06:37 PM

Re: Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ...

Možda eventualno jedna podsekcija "DAW"...

Mislim da u ovo vreme ima već dosta DAW-ova, sa tendencijom da će ih biti sve više, pa bar po mom mišljenju, možda bi se zanemarilo nešto što nije da tako kažem mejnstrim (:)), ako stavimo samo nekoliko najkorišćenijih, pa tako izuzmemo ostale...

A nije ni neko rešenje staviti 15+ podsekcija itd...

Ali podsekcija DAW možda nije na izmet...:wink:

:thumbsup:

Moritz 16-11-2012 06:39 PM

Na mejnstrim DAW sam i mislio PT, Cubase/Nuendo ( mogu zajedno), Logic, Reaper i Ableton. Mislim da bi bilo lakse i urednije

VladaNS 17-11-2012 04:59 PM

Pro tools
Steinberg
Ostalo

Arthur 17-11-2012 06:57 PM

uostalom, daj da izglasamo koliko ljudi koristi šta, pa da vidimo koliko sekcija treba. U potpunosti podržavam ideju.

awacs 17-11-2012 08:46 PM

Marko Bolan, ti li si onaj koji ne bi da se Forum pretvori u Skupštinu? Kakvo glasanje?

Pogledajte koliko se postova vrti oko kojih programa, procenite sami šta treba a šta ne... bar 80% postova se tiče Steinberga, otvorite Steinberg sekciju i sve kul. Mi sa Fruity Loopsom, Abletonom, Reaperom, Logicom, pa čak i oni sa Pro Toolsom ladno možemo i da ostanemo u sekciji Audio Software. Ne zajebavam se niti sam ciničan.

Pozdrav,

Vasa

Moritz 17-11-2012 08:50 PM

Ideja je ujedno i povod da se pokrenu te nove sekcije i da se donese novih tutorijala, sto od ljudi sa foruma sto stranih .
Tako da ne bi to bilo samo prekopirati postojece postove u nove podsekcije.
Napraviti knowlege base i timem pomoci mnogima

awacs 17-11-2012 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337728)
Ideja je ujedno i povod da se pokrenu te nove sekcije i da se donese novih tutorijala, sto od ljudi sa foruma sto stranih .
Tako da ne bi to bilo samo prekopirati postojece postove u nove podsekcije.
Napraviti knowlege base i timem pomoci mnogima

To je jasno, ja samo ka?em da iz dosada?nje forumske prepiske mo?e da se nasluti koliko ljudi radi u kojim programima, a i o navikama korisnika tih programa.

U par reči: oni koji koriste Ableton, Fruity Loops, Pro Tools, etc. u 99% slučajeva probleme u tim programima re?avaju sami. Izuzetno je malo pitanja koja se tiču tih programa i sumnjam da bi ih bilo vi?e kad bi postojale posebne Sonar, Logic i Reaper sekcije.

?to se tiče tutorijala... lično sam odavno prestao da mislim da su ikome zaista potrebni i korisni (a do pre par godina sam mislio isto kao ti). Svi tutorijali, ovda?nji i inostrani, liče na one novinske članke tipa "pravilnom ishranom do dugovečnosti".

Dakle, otvorite lepo Steinberg sekciju, tu ionako ima najvi?e pitanja, a kad vam se učini da treba da se otvori neka sledeća onda otvorite i nju. Da ne bi bilo kao sa podrforumom Video produkcija koji je bio silno tra?en i i?čekivan, a već mesecima skuplja paučinu...

Pozdrav,

Vasa

boggy 17-11-2012 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337729)
..........
?to se tiče tutorijala... lično sam odavno prestao da mislim da su ikome zaista potrebni i korisni (a do pre par godina sam mislio isto kao ti). Svi tutorijali, ovda?nji i inostrani, liče na one novinske članke tipa "pravilnom ishranom do dugovečnosti".
.......

Bravo!
+1

Khan 18-11-2012 12:04 AM

U kontekstu vec izrecenih stavova, mozda bi vise smisla imalo otvoriti pod-sekciju 'VS', kako bi se kanalisale cesto nepotrebne tlapnje i olaksalo pronalazenje odgovora na pitanja koja naslovi sugerisu...
Nisam nekako ubedjen sta bi se tacno postiglo razdvajanjem, osim ako ne jurimo neki endorsement od steinberg-a ili avid-a?
Retko ko ovde je vrlo iskljuciv po pitanju platforme. (zahvaljujuci povoljnim uslovima nabavke, uglavnom.)

All times are GMT +1. The time now is 12:42 AM.