![]() |
Atenuator za pasivni zvucnik...?
Postoji li uopste naprava koja stoji izmedju pojacala i zvucnika ( tacnije bi redosled vezivanja bio pojacalo - zvucnik, paralel out- atenuator - zvucnik).....?
Ideja mi je da smanjim gabarite razglasa za male svirke.... i da jednim snaznijim pojacalom mogu da radim sa 4 pasivna zvucnika (uz aktivni sistem koji se uvek nosi)...... to naravno moze i bez nekoga atenuatora, ali realno cesto imam potrebu da sve 4 kutije budu razlicito glasne...... neke sluze za dozvucavanje, pa moraju biti prilicno tihe...... do sada sam nosio 2 pojacala po 25kg, za 4 zvucnika..... a godine stizu, kichma se savija :wink: ako ima neka budza bezbedna, da se stavi pre zvucnika, po cenu da malo i degradira zvuk, rado bi je nabavio |
Re: Atenuator za pasivni zvucnik...?
Quote:
Pasivni atenuator se moze napraviti ali on ce da promeni stosta u frekventnom odzivu pored nivoa... a i grejace se (taj atenuator) tako da ce efektivna snaga sa njim biti manja za sve, a za isto mucenje pojacala (sto ti odgovara, ali da napomenem).... te u nekim okolnostima to moze da ti bude i preslabo. Realno bi se mogao sastaviti atenuator sa frekventnom kompenzacijom, ali se bojim da ce ti to biti preskupo, s obzirom koliko si najverovatnije spreman da investiras u njega (vise od 100EUR sigurno ti ne odgovara) EDIT: koliko ti deciblea treba, tacno?... posto bi regulacija kao potenciometrom bila BAS skupa. |
Re: Atenuator za pasivni zvucnik...?
realno ta laka pojacala moraju biti bash skupa, da bi radila dobro, ova jeftinija se nisu bas pokazala (pricam za PA)...
treba mi slabljenje, sta znam...10dB.....moze i da ima 2 stanja -5 i -10, nije to kriticno slusanje, nije monitoring, nego tamo neka kutija, koja nekome smeta........ |
All times are GMT +1. The time now is 05:09 PM. |