![]() |
Guitar World - najbolji gitaristi
Guitar World napravio listu najboljih gitarista svih vremena. Prva četiri mesta:
1. Eddie Van Halen 2. Brian May 3. Aleksandar ?ivojinović 4. Jimi Hendrix |
Re: Guitar World - najbolji gitaristi
Zanemarimo to ?to su liste ovakvog tipa dosadile i bogu i narodu, zanemarimo i to ?to je Alex o rodnom kraju čuo vjerovatno samo iz priče, ali moram priznati da je u tim "gitarskim krugovima" bio svakako podcijenjen, kako on tako i Rush kao jedan od temelja prog rocka.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/SvEMPyZFRj0?feature=player_detailpage" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe> Valjda su uvjek bili previ?e skromni da bi bili R'n'R zvijezde :da: |
Quote:
Clapton,Page,Blackmoore,Gilmoure..svi su oni lo?iji od ove četvorke. Zato i imam pretplatu na ovaj super magazin. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
- Robby Krieger - Paul McCartney - George Harrison - Mick Ronson - Stpehen Stills - Neil Young - John Fogerty - John Lennon - Branimir ?tulić - David Bowie - Neboj?a Antonijević - Paul Simon - David Byrne - Dragan Gu?van ...itd. |
Iskreno, meni ta tvoja lista (bez obzira sto je prepuna genijalnih muzicara) izgleda kao : Gitaristi iz mojih omiljenih bendova, ili Moji omiljeni kompozitori koji pritom sviraju i gitaru . :wink:
|
Quote:
Zašto do sad niko nije pomenuo Jeffa Becka, jebemliga? Valjda zato što ne svira brzo, a bendovi u kojima je svirao nisu imali previše hitova... "Ako bubnjar ima dar, to je sasvim lična stvar. Ljudi kada traže bis, to se odnosi na VIS" Pozdrav, Vasa |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ja se iskreno jezim od ovih listinga. Kako god da okrenes, najcesci parametar koji se koristi je 'koliko su nam profita napravili', posto je ziri muzicka industrija. Koncepcija pop(ularno) je kvalitetno, ne-pop - nije, u startu ubija kvalitet i muzicku iskrenost, bilo da je rec o New Orleans jazz-u, Berlinskoj elektronici, ili trubacima iz Surdulice. Namerno se ignorisu potpuni geniji, samo zato sto su imali hrabrosti da pokazu srednji prst i nastave da rade ono sta vole na nacin koji vole. Dovoljno je imati sklonost ka jazz-u, ili znati par akorda i skala vise, da se dospe na 'black list'. Ako bi se realno gledala tehnika u primeni, poznavanje i primena harmonije i kontrapunkta, inovacija, i generalno snaga ostavljenog traga posle odredjenog broja godina, ovakve liste bile bi pune imena za koje ni mnogi muzicari nisu nikad culi, a kamoli POP-ulacija. Odolecu iskusenju da napravim svoj 'black list', da ne krenemo u /vs./ nedodjiju. |
Gde je ovde Pat Mentini? ...
|
All times are GMT +1. The time now is 09:28 PM. |