Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Guitar World - najbolji gitaristi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42527)

Znak 15-10-2012 07:10 AM

Guitar World - najbolji gitaristi

Guitar World napravio listu najboljih gitarista svih vremena. Prva četiri mesta:

1. Eddie Van Halen
2. Brian May
3. Aleksandar ?ivojinović
4. Jimi Hendrix

vakatt 15-10-2012 07:55 AM

Re: Guitar World - najbolji gitaristi

Zanemarimo to ?to su liste ovakvog tipa dosadile i bogu i narodu, zanemarimo i to ?to je Alex o rodnom kraju čuo vjerovatno samo iz priče, ali moram priznati da je u tim "gitarskim krugovima" bio svakako podcijenjen, kako on tako i Rush kao jedan od temelja prog rocka.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/SvEMPyZFRj0?feature=player_detailpage" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>

Valjda su uvjek bili previ?e skromni da bi bili R'n'R zvijezde :da:

Reinhardt 15-10-2012 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 335501)
Guitar World napravio listu najboljih gitarista svih vremena. Prva četiri mesta:

1. Eddie Van Halen
2. Brian May
3. Aleksandar ?ivojinović
4. Jimi Hendrix

Apsolutno se sla?em..
Clapton,Page,Blackmoore,Gilmoure..svi su oni lo?iji od ove četvorke.

Zato i imam pretplatu na ovaj super magazin.

awacs 15-10-2012 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by vakatt (Post 335502)
Zanemarimo to ?to su liste ovakvog tipa dosadile i bogu i narodu, zanemarimo i to ?to je Alex o rodnom kraju čuo vjerovatno samo iz priče, ali moram priznati da je u tim "gitarskim krugovima" bio svakako podcijenjen, kako on tako i Rush kao jedan od temelja prog rocka.

Valjda su uvjek bili previ?e skromni da bi bili R'n'R zvijezde :da:

Vrač/DaBear bi te pre trideset godina ljubio i u čelo pametno i u oba obraza rumena zbog ove izjave :D

Pozdrav,

Vasa

Znak 15-10-2012 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 335520)
Apsolutno se sla?em..
Clapton,Page,Blackmoore,Gilmoure..svi su oni lo?iji od ove četvorke.

Zato i imam pretplatu na ovaj super magazin.

Forsiraju hevimetalce, očigledno. Moji omiljeni gitaristi (bez redosleda, osim Krigera, koji je broj jedan):

- Robby Krieger
- Paul McCartney
- George Harrison
- Mick Ronson
- Stpehen Stills
- Neil Young
- John Fogerty
- John Lennon
- Branimir ?tulić
- David Bowie
- Neboj?a Antonijević
- Paul Simon
- David Byrne
- Dragan Gu?van
...itd.

vakatt 15-10-2012 03:08 PM

Iskreno, meni ta tvoja lista (bez obzira sto je prepuna genijalnih muzicara) izgleda kao : Gitaristi iz mojih omiljenih bendova, ili Moji omiljeni kompozitori koji pritom sviraju i gitaru . :wink:

awacs 15-10-2012 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by vakatt (Post 335535)
Iskreno, meni ta tvoja lista (bez obzira sto je prepuna genijalnih muzicara) izgleda kao : Gitaristi iz mojih omiljenih bendova, ili Moji omiljeni kompozitori koji pritom sviraju i gitaru . :wink:

Pa zar nije SVAKA "Best 100 Guitarists (ili štagod) of All Times" lista pravljena po sličnim principima? Mislim, gitaristi obično sviraju u nekim bendovima, pa ih ljudi i pamte kao članove benda. Što je i pošteno.

Zašto do sad niko nije pomenuo Jeffa Becka, jebemliga? Valjda zato što ne svira brzo, a bendovi u kojima je svirao nisu imali previše hitova...

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis,
to se odnosi na VIS"

Pozdrav,

Vasa

Znak 15-10-2012 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335537)
"Ako ?to bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada tra?e bis,
to se odnosi na VIS"

Ba? to. Nije taj Bajaga mačji ka?alj.

Quote:

Originally Posted by vakatt
Iskreno, meni ta tvoja lista (bez obzira sto je prepuna genijalnih muzicara) izgleda kao : Gitaristi iz mojih omiljenih bendova, ili Moji omiljeni kompozitori koji pritom sviraju i gitaru .

Najiskrenije, to su najbolji svetski gitaristi, koji su pri tom toliko dobri kompozitori i pevači da ljudi i ne primećuju onaj gitarski deo. A tako i treba da bude.

Khan 16-10-2012 09:47 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335537)
Za?to do sad niko nije pomenuo Jeffa Becka, jebemliga? Valjda zato ?to...

...nisam na vreme video thread!:D

Ja se iskreno jezim od ovih listinga. Kako god da okrenes, najcesci parametar koji se koristi je 'koliko su nam profita napravili', posto je ziri muzicka industrija.

Koncepcija pop(ularno) je kvalitetno, ne-pop - nije, u startu ubija kvalitet i muzicku iskrenost, bilo da je rec o New Orleans jazz-u, Berlinskoj elektronici, ili trubacima iz Surdulice.

Namerno se ignorisu potpuni geniji, samo zato sto su imali hrabrosti da pokazu srednji prst i nastave da rade ono sta vole na nacin koji vole.

Dovoljno je imati sklonost ka jazz-u, ili znati par akorda i skala vise, da se dospe na 'black list'.

Ako bi se realno gledala tehnika u primeni, poznavanje i primena harmonije i kontrapunkta, inovacija, i generalno snaga ostavljenog traga posle odredjenog broja godina, ovakve liste bile bi pune imena za koje ni mnogi muzicari nisu nikad culi, a kamoli POP-ulacija.

Odolecu iskusenju da napravim svoj 'black list', da ne krenemo u /vs./ nedodjiju.

MUzzY 16-10-2012 10:15 AM

Gde je ovde Pat Mentini? ...

All times are GMT +1. The time now is 09:28 PM.