![]() |
Studio izrada
4 Attachment(s)
Kolege glazbenici, molio bih vas za pomoć oko dizajna i konstrukcije studija.
Imam prostoriju koja je dimenzija 677 x 415 x visina koja je trenutno 265, (postoji mogućnost dizanja do 310-ak cm) Nemam velike potrebe za snimanjem bubnja u?ivo, tako da bi recording room napravio kao vocal booth (snimanje vokala i gitara u većini slučajeva) Čitajući po forumima i ostaloj literaturi, naletio sam na ROOM RATIO. Uzmimo za primjer "standard" Louden 1:1.40:1.90, po kojem moja prostorija poprima sljedeće dimenzije 494 x 351 x 260 (control room) gdje bih istu morao skraćivati u ?irini sa svake strane po cca 25cm. Zbunjuje me to ?ta sam negdje pročitao da je RATIO nebitan kod malih prostorija. Tu vas molim za savjet. U prilogu je nacrt u SketchUp-u. Opcija 2: Smanjiti kontrolnu re?iju i povećati recording room. Ni sam ne znam koliko ima smisla...... Slike u prilogu. Unaprijed svima veliko Hvala |
Re: Studio izrada
Nema smisla u tvom primjeru ?rtvovati na kubika?i, radije dobro odradi akustički tretman.
Ako mo?e da se poveča visina, to bi bilo odlično. Oko pripuručljivih proporcija prostora pročitaj vi?e ovdje: https://docs.google.com/file/d/0ByIw...J4QkMtekE/edit od strane 17 dalje, je na slovenačkom jeziku, "rumski članci i tutorijali" ne rade gdje je krači i sličan tekst ali cifre če? razumjeti. |
Hvala. Koja je Va?a preporuka? Primjer 1 Veći control room i vocal booth (Sketchup file) ili Primjer 2 Control room + Recording room (primjer iz slike)
|
Quote:
Sobe se sredjuju tako sto se premere dimenzije izmeri odziv i resava problem po problem. Moze se paziti da neke dimenzije nisu 1:1 ili 1:2..., ali se cak i to moze tretirati. Smanjivati zapreminu je besmisleno, pogotovo u manjim prostorijama, gde vec nema mesta za tretman. |
All times are GMT +1. The time now is 07:19 AM. |