Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pro tools 9 i Mac osx Lion (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42272)

blags 13-09-2012 10:24 PM

Pro tools 9 i Mac osx Lion

Poslije neuspjeha da,iz vise pokusaja, na svoj racunar(asrock z68 Pro 3, i5 2500k, nVidia GForce 210) instaliram snow leopard (probao sam sa iatkos, iboot) instalirah liona iz prve. Sve radi, instalirah pro tools 9 kad ono ne lezi vraze. Nije kompatibilan sa lionom. Ima li rjesenja? U pitanju je narodna verzija.

MUzzY 14-09-2012 08:39 AM

Re: Pro tools 9 i Mac osx Lion

Na sveopstu zalost, nema leka.

blags 14-09-2012 09:09 AM

Znao sam. Pa ovi iz Avida su djubrad nevidjena a uprkos tome pro tools se najvise koristi. Kuda ide ovaj svijet? Malo smo mazohisti a? Nista, pokusavati sa snow leopardom dok se boje ne istope. Valjda cu uspjeti nakraju.

fix3r 14-09-2012 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by blags (Post 333781)
Znao sam. Pa ovi iz Avida su djubrad nevidjena a uprkos tome pro tools se najvise koristi. Kuda ide ovaj svijet? Malo smo mazohisti a? Nista, pokusavati sa snow leopardom dok se boje ne istope. Valjda cu uspjeti nakraju.

Mozda da pozoves Avid ili Apple i pozalis se na problem kao legitimni kupac? Verovatno ce te pitati za serijski broj, koji sigurno imas pri ruci...

Bockie 14-09-2012 09:51 AM

Quote:

Pa ne znam šta si očekivao?! Pa naravno da se koristi, platiš i koristiš!

Isto je i sa drugim proizvođačima softvera! Svi DAW softveri su tu oko 500€...
To nisu igrice i nešto što je za zajebanciju , to su PROFESIONALNI ALATI!

Pa kad zoveš majstora da stavi pločice u kupatilo , nije puno 500€?! Pa i onaj iz Arilja mora prvo tezgu da zakupi pa da prodaje maline!

Kad hoćeš da bušiš zid, ne košta isto "Einhel" prdavac sa plastičnim ležajevima i profi "Makita" za majstora!

Pa to je jedan osrednji aranžman, tih 500€... To je snimanje jedne pesme... Tezga na seoskoj svadbi...
To je jedan bedan posao...!!!

Pa stvarno, "kuda ide ovaj svet???" :banghead:

DaBear 14-09-2012 12:27 PM

Sa Avidom i Mac-om NAJBOLJE je proveriti "dobitnu kombinaciju" na njihovom web sajtu (Avid) koja TACNO verzija Pro Toolsa sa kojim "zakrpama" i koja OS verzija Mac-a ..namestiti sve da radi I OSTAVITI !!!
Znam stotine profesionalaca KOJI NERADE OS UPDATE SVAKIH 12 MESECI !!
To samo kreteni rade - odmah pola plugova prestane da radi, pocne sistem da pada itd itd..
Kad nesto radi - ostaviti ga nek radi !!

Nadji koje verzije su kompatibilne namesti i sviraj !

Neverovatno je koliko ljudi zbog nekog novog 64BIT pluga sjebe ceo sistem i posle kuka i gubi mnogo vremena pokusavajuci da popravi sve !!!

Khan 14-09-2012 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 333789)
Neverovatno je koliko ljudi zbog nekog novog 64BIT pluga sjebe ceo sistem i posle kuka i gubi mnogo vremena pokusavajuci da popravi sve !!!

Upravo tako, a vazi i za Win.

Novije, brze, bolje, lepse, lakse...gomila sranja! To ide dotle da moze da se desi da od renomiranog proizvodjaca, npr. ASUS, dobijes u novom driveru koji resava sve zivotne probleme i tebi i celom komsiluku, dobijes upakovan virus koji ti sjebe sistem do te mere da moras formatirati disk.

alen 14-09-2012 01:16 PM

http://s10.postimage.org/xyzn8g5tz/t...xr5o1_1280.jpg

:p

MUzzY 14-09-2012 01:26 PM

Ja se nesto sve nadam da je covek hteo da se malo nasali :D

kravadinka 14-09-2012 07:46 PM

Quote:

E šta sve videh i čuh u ovom kratkom životu... :shock:
Ja imam legalnu desetku koju sam legalno kupio ovako kako Big Bockie lepo kaže, i ako odbijem da ti poklonim svoj iLock hoćeš i mene da napljuješ kako sam đubre koje tebe sprečava u svom umetničkom izražavanju?! :banghead:

Tako pre neki dan jedan dolazi sa mnom do pošte i vidimo obojica da je pošta zatvorena zbog odmora, čovek je vodio malo dete, poče da psuje, kune kako su oni đubrad, idioti koji rade šta im je volja i tako redom, kako baš sad da ne rade kad je on došao...:banghead:

http://www.youtube.com/watch?v=QuT-VsAl2w8

All times are GMT +1. The time now is 04:28 PM.