![]() |
Kako iskoristiti drvene grede i spusteni plafon
Problem No.1:
Skica iz prethodnog posta me podsetila na nesto sto vec dugo pokusavam da izbistrim, malo je razlicit problem, pa otvaram ovo da ne hijack-ujem thread. Elem, Kako (da li!?) na najbolji nacin iskoristiti drvene grede, stubove, koji su u ledjima rezije, i ne mogu nigde da odu (...), a da to ima akustickog smisla? ovako nesto: otprilike 3m*4m -------------------- |O.....................O| |.........................| |.........................| |.........................| |.........................| |.........................| |.........................| |.........................| |..........STO.........| |...ZV............ZV...| |.........................| Problem br.2 Kosi spusteni plafon Nailazim na gomile oprecnih informacija u vezi sa konstrukcijom, uglom, materijalima za izradu po netu. Ovo svakako nije moja oblast i nekad mi je tesko da procenim sta je najnoviji marketing 'hipe', a sta je znanje i zdrav razum, so, Plz, help? Moracu uskoro da malo sredim svoj prostor, tako da pitanje nije samo teoretsko. Minimum tretiranih zidova koji je do sada bio, ajde da kazem, "podnosljiv" vise nece biti dovoljan, pa se prilicno plasim sta ce sve niski basovi kojih do sada nisam imao u slusanju, da urade, a radije bih se pozabavio malo prostorom pre nego sto postavim nove monitore. Poz! |
Re: Kako iskoristiti drvene grede i spusteni plafon
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Hey Boggy, hvala na brzom javljanju.
Evo pokusaja skice... A- bivsa "gluva" (glupa!?) soba, bez komentara, plz, bejah mlad i glup. Sada je koristim za ostavu za opremu... Eto, uzgred ako jos neko hoce da pravi malu sobu za snimanje ofova ili cega drugoga, to je strasno gubljenje vremena... B- radni sto, mixer, monitori, etc C- rack za opremu sa jos jednim LCD-om D- klavijature E- ledja sa stubovima koje pokusavam da 'uposlim' u bass trapove. Elem, nekako su na zgodnom mestu, da ih se resim ne mogu, pa sam hteo da cujem misljenje kako da ne napravim gresku usled koje bi se pretvorili u rezonatore, tj. kako da najjednostavnije prakticno malo poboljsam slusanje. Ovo je 'composers den', za ozbiljne stvari mogu da proverim mix na drugom mestu, ali sve cesce radim finalizovanja u ovom prostoru, a kada stignu big bottom monitori, plasim se da ce biti potpuno neupotrebljivo... Naravno, razmisljam i o difuzoru u sredini ledja, kao i o resenju za zidove, koje bi bilo dovoljno kompromisno/efektno... Sto se kosog plafona tice, zanima me konkretno sta mislis o toj ideji, kao i kakav je ucinak u odnosu na ugao zakosenja? Morao bih da radim sa knauffom, na zalost, punjenje verovatno kamenom vunom, spolja, ne znam? Hvala unapred! |
Quote:
Quote:
|
Prvo hvala na prakticnom pogledu,
Quote:
Kada govoris o sredjivanju ispod 100Hz, to se odnosi na ugaone bass-trapove, ako pratim dobro? Da li mislis da je bolje da ih direktno okacim na grede, ili da budu fizicki odvojeni paneli? Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Svaki tretman plafona je nesto kao oblak... ne vidim sta sam izmenio u tvom planu, pa ako nesto nisam dobro shvatio, pokusaj da mi objasnis dodatno. |
Sada mi je zao mi je sto se nisam odmah malo bolje pripremio za ovo 'bistrenje', ali kako vec ide u zivotu - i previse se desava istovremeno...
Povlacim se na par dana da malo sazvacem, kako te ne bih nervirao sa pitanjima postavljenim 20 puta i ogranicio se na stvari koje si vec objasnjavao max. 5 puta.:grin: Hvala druze! |
Quote:
"We can never see past the choices we don't understand." ―The Oracle, Matrix |
All times are GMT +1. The time now is 10:48 AM. |