![]() |
Wavelab batch pomoć
Pomagajte!!
Nemam pojma ?ta krivo radim ali dobit ću slom ?ivaca. Poku?avam procesirati desetak fajlova u batch procesu u Wavelabu i jednostavno ne znam ?ta radim krivo jer se ni?ta ne događa, to jest fajlovi mi ne idu kroz EQ. Radio sam već prije batch procesiranje u Wavelabu i sve je radilo ,zato mi sad nije jasno ?to krivo radim :confused: Inače, ne radi mi niti Wavelab 6 niti 5 na različitim kompjuterima tako da sam siguran da ja ne?to krivo radim.:ups: |
Re: Wavelab batch pomoć
1. Ako se to desava samo sa jednim EQ, mozda bug-uje plug in, u tom slucaju nije do tebe, nadji drugi EQ.
2. Da li je file ne renderovan i kada stavis neki drugi proces? Ukljuci nesto od native procesa za probu, ako ne radi uopste, onda ti brljas. U tom slucaju, kazi sta radis u koracima pa da analiziramo... ...da, jos nesto, wlab u DEMO modu ne snima ni batch. Neki pluginovi radjeni u C++ definitivno bug-uju u batch-u... |
Idem u tools, batch process, odem na create batch program, pa na add files, stavim fajlove u batch folder, odem na edit batch plugins, odaberem EQ, comp, limiter, odem na fajl i stavim ga na play ali on uopće ne prolazi kroz batch pluginove niti u real time-u niti u renderu.
Isto se događa sa bilo kojim fajlovima i bilo kojim pluginovima, na dva različita kompjutera sa dva različita Wavelaba-full verzije. Dakle, 100% je ne?to ?to ja krivo napravim ali ne mogu naći ?to:confused: |
Otvori batch, unesi fajlove na kojima radis.
Edit Batch Plugs (pored extra gore desno), izaberes plugin sa liste, zeleni plus, prebacis na sequence prozorcic, edit selected plugin, izaberes setup plugina, ili ucitas prethodno snimljen preset. OK. RUN. Ovo bi moralo da radi. P.S. Waves cesto pravi probleme u Wlabu, zbog bizarnog Wlab programiranja koje je razlicito(!?) od cubase/nuendo, kada se citaju VSTi... |
Quote:
I to radi. Ali na slijepo radi. To jest, ja to sve napravim i otvorim recimo EQ, dodam 20db na 10khz, stisnem render, poslu?am dobivenu snimku i snimka ima pojačanih 20db na 10khz. Ali, ja ne mogu ni?ta čuti u real-time--u, to jest ne mogu dobiti zvuk u plugin prije nego stisnem run, dakle ne mogu znati ?to radim jer ne čujem. Čujem samo finalni rezultat nakon ?to sam stisnuo run |
A, sna?ao sam se.
Napravio zvuk na pluginovima na master sekciji, sejvao presete, otvorio batch,loadao pluginove i presete i stisnuo run. Radi, ali jo? uvijek mi je nevjerovatno da se u batch procesu ne mo?e slu?ati fajlove kroz pluginove u real time-u :shock: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:42 AM. |