![]() |
BSS dpr 402
Ima li ko kakvih iskustva sa ovim kompresorom? Imam dosta povoljnu ponudu al je iz inozemstva pa nemogu probat. Mislim ga koristit za sve, a najvi?e za vokale. Znam da je bss dosta popularan u live soundu al koliko je dobar za studio?
Unaprijed HVALA!!! |
Re: BSS dpr 402
BSS su generalno fine sprave. E sad, kompresija u studiju - je cesto stvar ukusa, prakse, i finansija :) naravno da je najbolje imati LA2A, CL1B i Distressor, pa se igrati sa svakim kako bi bilo koji pevac zvucao maksimalno dobro, ali realnost je drugacija.
Generalno, ako se nema para, ja bih uvek izbegavao kompresiju na usnimavanju. Jedino jeftinije resenje po meni je stari DBX 160A. Ali opet, stvar ukusa. Taj specifican odnos attack, release krivulja i samog zvuka kompresora je to sto cini da ti se uredjaj dopadne ili ne, kao i sama upotrebljivost. U krajnjem slucaju pokusaj da ga nadjes kod nekog "lajvadzije" pa probaj :) pozZ |
Re: BSS dpr 402
Quote:
Zapravo taj bss me privlači jer hoću isprobat kak je to radit sa analognim kompresorom. Sad imam uad LA2A ,1176 i fairchild te fabfilter pro-c plugine pa bi htjel isprobat neku analognu, opipljivu spravu. E sad ako je bss puno lošiji od ovih plugina onda mi ne treba |
All times are GMT +1. The time now is 12:49 PM. |