![]() |
Focusrite ISA1 vs. Joe Meek SixQ
Ponovo fight, ali sada izmedju Focusrite ISA One i Joe Meek SixQ.
Cijena im je ista, svaki bi isao za nesto malo jace od 400 eura, koliki mi je i krajnji budzet. Ja prvi mrzim kad otvorim ovakve postove ali koji je bolji izbor,dajte neke utiske,ocjene,glas za jedan od ova dva? Trazim,citam ali uvijek volim cuti i iz konkretnih primjera,ako ste radili sa doticnim. Nekako vise ocekujem od ISA1 ali i SixQ je u igri pa me ispravite ako grijesim? |
Isa-poprilicno cist pre, joemeek ima neku svoju boju koja je nazovimo "gitarske" prirode. Zavisi sto trazis?
|
Re: Focusrite ISA1 vs. Joe Meek SixQ
E, pa da, iskljucivo za vokale u kombinaciji sa sm7b!
I analogni je ISA1 u pitanju! Kako za pricajuce/rappin talk, tako i "pjevajuce" vokale! To za Meeka mi se cini kao dobar opis jer mi se negdje na Tubetu i ucinio takav, mada naravno,tube je u pitanju! Vise prizeljkujem cisci i neutralniji sound koliko je moguce... |
ja bi to posmatrao iz ugla pedigrea - ISA one je ISA serija u malom, i ako je verno prenešena (a nema nešto razloga za sumnju), to je prilično ozbiljan komad, koji i ja već dugo merkam. S druge strane, probao sam JoeMeeq ONEq, i mogu reći da je teško smeće, u svakom pogledu. Tako da ako je SixQ iz iste familije, sa drugim opcijama, opet sumnjam u njegov kvalitet. Naročito što sad pogledah, to je ceo channel strip, nema šanse da valja za te pare.
|
Ja bih uzeo ISA One, i plus bih koristio njenu konverziju, ako se AD konvertor njen ne doplaćuje... Čitam da ljudi kažu da su ti konvertori u ISA serijama odlični
|
Ako je ISA stvarno "prekopirana"od vece brace onda je to dobar komad. ISA 428 ima Lundal trafoe i to radi jako lepo, do sada sam na njima snimao sto sta i nigde nisam imao primedbu ( Voc, DI bas, sint, git, bubanj, gudaci...stvarno sve i svasta je snimano) . Promena impedance je vrlo korisna funkcija ( i cujna :) ) tako da moj glas ide za ISA :)
|
Hvala za komentare,ljudi. Vise nego dovoljna potvrda!
@Jan: nazalost, analogna je varijanta, bez konvertera. Ali, kad vec cjepidlacim,nesto me kopka. Koliko je zbilja opravdana razlika izmedju GAP 73 koji mi se neprestano mota po glavi i ISA one, jer gledano u cijeni razlika je nesto preko 150 evra? GAP 73 sam cuo na netu i moci cu ga uzivo probati ali ISA necu imati prilike do same kupovine pa stoga pitam. Sve od semplova i klipova oba preampa, sto se moze naci kao primjer na netu zvuci dosta slicno, skoro pa isto s obzorom da je na tube-u video taman toliko los da se bas te nijanse na vokalu ne primjecuju kako bi trebalo! Pretpostavljam da je opet debeli plus za ISA i u ovom slucaju, ali opet pitam? |
GA pre 73 radi iznenadjujuće dobro za tu lovu. Ali sumnjam da se klasična verzija (sada MK-II) može trkati sa ISA-om. Možda pre može verzija koja se zove GA pre 73-DLX... On je skuplji od Mk2, ali opet jeftiniji od ISA-e i ima kvalitetnije el. komponente u odnosu na aktuelni Mk2.
Mada, perspektivno, i za kasniju eventualnu prodaju i ukupno, ISA mi je bolji izbor. |
"Trkati" :)
Izgleda da sam samo taj termin cekao! :) Da, vec smo pricali o nj. Ima nesto ludacko sto me lozi na GAP, valjda gdje je crven! :rotfl: Koliko god me vozi onaj nj. harsh zvuk za pojedine situacije u kojima bih ga iskoristio, utoliko me ipak interesuje nesto univerzalnije i cisce sto bih zelio imati pri ruci, i cini mi se da to necu dobiti sa GAP-om, jel tako? |
Ja nisam stekao taj utisak. Meni je GA baš za sve i svašta. Možeš ga namestiti kako god želiš... Manje "Džajna" (izraz jednog "znalca" za gain) - manje "farbe", više Džajna - više farbe...
Stvar je posla. Ako će se ISA brzo otplatiti, nemoj puno razmišljati. Ako nije taj razlog, onda GA...i 150€ u džepu ...bar ja tako razmišljam...jbg...:wink: |
All times are GMT +1. The time now is 06:49 PM. |