Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Sakijeva vezbaonica (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41676)

saki 14-06-2012 08:34 AM

Sakijeva vezbaonica

5 Attachment(s)
Pozz,svima vidim kako se trudite da odradite prostorije.Da sad ne otvaram i ja novi temu da postavim ja ovde.Imam prostoriju gde vezbamo da sviramo,i hteli bi sad da odradimo u tu istu prostoriju za snimanje i miksanje.U toj sobi ima cak napravljena bina tako su moje kolege hteli da misle da su na neki koncert(hahah)i ima cak jedna teka za pice.Planiro sam ja licno da ispred bine da stavim debele zavese a u sredini prostorije da bude monitore.Sad me interesuje jer hocu sam da odradim absorder i basstrepas za coskeve,dali imate neke predloge kako da odradim sve to.U prostoriji ce se samo pevanje snima nista vise.Hvala svima

boggy 14-06-2012 11:13 AM

Re: Sakijeva vezbaonica

Quote:

Originally Posted by saki (Post 329892)
Pozz,svima vidim kako se trudite da odradite prostorije.Da sad ne otvaram i ja novi temu......

Slobodno otvaraj novu temu, ona tema gde si poceo je namenjena panelima.

Eomsy 14-06-2012 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by saki (Post 329892)
Pozz,svima vidim kako se trudite da odradite prostorije.Da sad ne otvaram i ja novi temu da postavim ja ovde.Imam prostoriju gde vezbamo da sviramo,i hteli bi sad da odradimo u tu istu prostoriju za snimanje i miksanje.U toj sobi ima cak napravljena bina tako su moje kolege hteli da misle da su na neki koncert(hahah)i ima cak jedna teka za pice.Planiro sam ja licno da ispred bine da stavim debele zavese a u sredini prostorije da bude monitore.Sad me interesuje jer hocu sam da odradim absorder i basstrepas za coskeve,dali imate neke predloge kako da odradim sve to.U prostoriji ce se samo pevanje snima nista vise.Hvala svima

Kaj ti znači "TEKA" nasuprot bine? Jel to ormar ili ... ?

saki 14-06-2012 05:03 PM

2 Attachment(s)
Evo i teke

Eomsy 14-06-2012 07:01 PM

Quote:

Originally Posted by saki (Post 329927)
Evo i teke

Koliko hoćete da vam vocal bude "pro" snimljen. Hoćete sound proof ili ... Koliko ozbiljno ?elite pristupiti projektu ( i sa koliko para ). To su samo neka pitanja koje si sami morate odgovoriti.

saki 14-06-2012 07:16 PM

Netreba da bude proofi cisto da bude ok snimak vokala.A kasnije ako bude vise posla onda cu bolje sve da odradim ako nadjem dobru prosoriju.

Eomsy 14-06-2012 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by saki (Post 329933)
Netreba da bude proofi cisto da bude ok snimak vokala.A kasnije ako bude vise posla onda cu bolje sve da odradim ako nadjem dobru prosoriju.

E, sad. Koliko dobar mic imate za usnimavanje vokala, 'oće li hvatati vanjski svijet izvan zidova? U tom slučaju bi trebali neki vocal booth skombinirati, a u protivnom neki visoki i debeli paneli oko i iznad vokaliste bi uradili pristojan posao.

Umjesto zavjesa, ja bi postavio pomične panele od poda do stropa po sijeloj du?ini bine ...

saki 14-06-2012 08:12 PM

Imam mic od neuman Tlm103,ja sam razmisljo isto da bude debeli paneli oko i iznad vokaliste.Samo me interesuje sad jer planiram te panele sam da napravim,dali ims neku skizu kako se prave ti paneli za prostoriju i za vokal?Jer kako sam sazno da moram u prosoriju u svako cose da imam i basstrap.

Eomsy 14-06-2012 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by saki (Post 329936)
Imam mic od neuman Tlm103,ja sam razmisljo isto da bude debeli paneli oko i iznad vokaliste.Samo me interesuje sad jer planiram te panele sam da napravim,dali ims neku skizu kako se prave ti paneli za prostoriju i za vokal?Jer kako sam sazno da moram u prosoriju u svako cose da imam i basstrap.

Mo?e? probati ne?to kao ?to sam ja napravio, samo ne treba biti toliko komplicirani paneli (ja sam htio da bude air gap u sredini panela), napravi ih od dasaka, popuni vunom, presvuči mikro tkaninom, stavi sve na kotače i VOZI :D ... jeftinije nejde :wink: ...

saki 14-06-2012 08:36 PM

Super si odradio.dali jos neko ima predloge ok tih panela?I kako da odradim ti paneli za moju celu prostoriju na zidove?

All times are GMT +1. The time now is 09:40 AM.