![]() |
Pomoc oko prostorije za vezbanje!
Ovako, procitao sam dosta postova na forumu o sredjivanju i izgradnji studija ali sam ipak odlucio da se obratim za savet. Hvala unapred.
Garazu, koja se nalazi na nekih 15-20m od zgrade planiram preurediti u prostor za vezbanje u kome cetvoroclani bend moze odrzavati probe. Potrebno mi je nekoliko saveta oko izolacije, bitno mi je da se dobro izoluje i sami znate kakve su komsije. :) Garaza je zidana, jednim zidom je spojena sa susednom garazom, ovo je neka moja zamisao kako bih to odradio, ocekujem vase komentare. http://img35.imageshack.us/img35/315/garaza.png nije neki crtez ali nadam se da ce pomoci. Od instrumenata imamo vokal, klavijature, bas, gitara i eliktronski bubanj. Pitanja. Kako sto bolje izolovati prostoriju? Da li je soba u sobi adekvatno resenje? Pozdrav! |
Re: Pomoc oko prostorije za vezbanje!
Jeste jedino soba u sobi.
Znači, mo?e? da sazida? jo? jednu prostoriju oko te gara?e sa pravom ciglom, puni je sa malterom. STavljaj ciglu po ?irini, ne du?ini da je deblji zid naokolo. Toliko oko soundproofinga. A unutr?nja akustika je onda druga tema... |
Quote:
Sve navedeno vazi pod uslovom da je neophodna i izolacija ispod 100Hz. Punjenje suvim peskom supljih cigli u zidovima je pozeljno. http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25103 |
Ako imate elektronski bubanj ja ne vidim potrebu za nekim specijalnim tretmanom. U toj varijanti vam je najglasniji pjevač koji mo?e da ide bez ikakvog razglasa. I sve ste rije?ili samom postavkom koncepta vje?banja.
|
Quote:
EDIT: zvucna izolacija glasa ne mora ciglama/betonom da se sredjuje... |
Jos jedno pitanje, s'obzirom da imamo eliktronski bubanj, da li ima potrebe praviti sobu u sobi tj da li je neophodno ozidati jos jednu garazu preko ove postojece ili je dovoljno samo odraditi unutrasnju zvucnu izolaciju koja je predstavljena na crtezu? Hvala unapred.
|
Quote:
Zvucna izolacija gips plocama i kamenom vunom sasvim moze lepo da radi do nekih 100Hz. |
Quote:
Mislio sam doslovce sagrađenu sobu oko postoječe, sa svim zidovima i plafonom da. |
All times are GMT +1. The time now is 09:57 PM. |