Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   native limiter dobar kao uad precision limiter (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41552)

Hollywood 29-05-2012 09:47 PM

native limiter dobar kao uad precision limiter

Probao sam razne, ali ni jedan ne radi dobro kao uad precision limiter.

Posto imam novi laptop koji nema express card i vise ne mogu da koristim uad solo laptop pojavio se problem limitera. Za sve pluginove sa uad platforme sam nasao slicne zamene, jedino nisam uspeo da nadjem zamene za precision limiter, cambridge eq i La2a. Ali mi je limiter trenutno najbitniji.

Da li neko moze da mi preporuci neki native plug koji je dobar kao precision ili bar blizu njega.

Pomagajte ljudi!

Hvala

M

p.s. toliko sam ocajan da cu na kraju da kupim mac i uzmem satellite...

Jan 29-05-2012 10:41 PM

Re: native limiter dobar kao uad precision limiter

Predpostavljam da si probao Fabfilter Pro-L (http://www.youtube.com/watch?v=d7PYjalQ2vQ) i Voxengo Elephant? To su dva najhvaljenija soft. limitera... Takodje Slate FX G moze jezivo mnogo da pogura u odnosu na druge limitere...

Arthur 30-05-2012 12:58 AM

odavno prešao na fabfiltera pa na slate fg-x. Jedino što ti Slate verovatno neće odgovarati (mada ga probaj), jer, bar meni, oće da klipuje i pravi čujne distorzije kad se prećera. Ali odlično čuva punch i tranzijente. FABFiltera još nisam natero da klipuje onako jadno, čujno, a solidno čuva tranzijente. Mada zamenu za Precisiona u onome u čemu je on najbolji, a to je pumpy davljenje mastera, nisam baš viđao, a i nemam jaku potrebu za nj.

Hollywood 30-05-2012 01:22 AM

nisam jos probao Slate, sad cu da skinem demo

Pro-L je odlican, ali mi zguzva niske ako ima sub-a u pesmi.

@Artur - ''pumpy davljenje mastera'' volim kada tako slikovito objasnis stvari. Bas mi to treba, bas to! :taz:

Arthur 30-05-2012 01:30 AM

znam, sećam se oduševljenja cele ekipe kad se pojavio plug koji to radi na tako muzikalan način. Valjalo bi proveriti neke parametre, kako on to radi, koji su release time-ovi, pa da se vidi dal je to moguće replicirati sa drugim pluginovima

Jan 30-05-2012 01:41 AM

Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 329274)
nisam jos probao Slate, sad cu da skinem demo

@Artur - ''pumpy davljenje mastera'' volim kada tako slikovito objasnis stvari. Bas mi to treba, bas to! :taz:

Prvi dojam sa Pro-L-om mi je bio da gubim basove, krajnje basove... Međutim bio sam uporan sa testiranjem... I moje zapa?anje je bilo, ?to mi je kraći release time bio, to sam vi?e gubio basove i imao neku laganu distorziju na niskima, nekako sam vremenom naucio da ga koristim kompromisno... Zaista ne znam da li postoji ne?to bolje od Pro-L i Voxengo Elephanta... Mnogi hvale i PSP Xenon!

alavuk 30-05-2012 08:19 AM

saturn ?

Everbeatz 30-05-2012 09:27 AM

Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 329274)

Ne bi trebalo ako ne radis limiting vise od 2 db - pogotovo sa lookahead i release time stelovano

Iako, Pro-L je 'poznat' sto moze dosta da limitira, a da ne unisti - zavisi od settingsa

Moja preporuka je PSP Xenon

Quote:

nisam uspeo da nadjem zamene za precision limiter, cambridge eq i La2a.
cambridge eq - sonnox eq

la2a - odlican la2a je u guitar rig-u...po meni

Everbeatz 30-05-2012 09:28 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 329282)
saturn ?

Saturn je saturator - potpuno druga prica

alavuk 30-05-2012 09:31 AM

:ups:

All times are GMT +1. The time now is 08:13 AM.