Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   VSS3 sa POCO ili TC m3000? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41276)

drzox 24-04-2012 03:59 PM

VSS3 sa POCO ili TC m3000?

Evo ako je neko probao obe varijante da mi kaze da li je TC m3000 u rangu sa VSS3 sa POCO kartice i generalno nesto vise o TC m3000 ,da li je dovoljno "dobar" kao glavni reverb ili je vise manje samo upotrebljiv u ponekim slucajevima,i recimo kojoj klasi pripada usporedjujuci ga sa lexiconima(mislim da li je u rangu 80,81,91 ili ispod njih i sl)

quake2 24-04-2012 04:22 PM

Re: VSS3 sa POCO ili TC m3000?

PoCo je platforma koja se gasi i preporucujem ti da je ni slucajno ne uzimas.TC3000 je ok reverb za te pare,500e-600e ali za perkusije,bubnjeve,akustare...i niko ga ne moze "ugasiti" niti ce nestati drivera za njega:wink:.Za vocal velik ko kuca ipak Lex pcm91 pa navise.Sve ispod TC3000 kao jedini reverb u studiju....bolje plug in,npm UAD EMT250.Pozzzz

Khan 24-04-2012 04:44 PM

Nemam nikakva iskustva sa poco-m, ali tc3000 vrlo lepo radi, slozio bih se sa quake2 ocenom. TC ima vrlo specifican pristup reverbu, neki vole, neki ne. Jedino sto ne moze, je da zvuci kao super colossal Lex, ali to vrlo retko i zatreba...

spidermusic 24-04-2012 05:40 PM

Imam i Poco i TC M3000. Obe sprave imaju identicne VSS3 efekte i rade podjednako dobro. Prednost je na strani Poco-a, jer moze da pogura vise efekata u isto vreme u odnosu na M3000, koji ima samo dve engine. Medjutim, kao i kod svih kartica i sprava koje se kace neposredno na racunar, tehnologija napreduje i neke platforme se gase, a neke usavrsavaju. To treba, kao sto rece Quake2, da bude jedan od faktora koji odredjuje za sta cemo se opredeliti. Ja licno volim samostalne uredjaje i trudim se da ih u svojoj konfiguraciji imam sto vise.

OFF 24-04-2012 07:18 PM

Kakve veze ima sto se gasi (iako ne verujem u to)....

uvek mozes da napravis jedan komp za te sprave koje nemaju podrsku....isplativije je puno kupiti cak raacunar, powercore i Vss3 npr FW ili neki slican, nego m3000.....jer u prvom slucaju mozes i do 8 komada da poteras (iako ja realno nikad nisam vise od 3 ista reverba koristio)..... ako su 2 Tc, mora bar jedan ili dva biti lexicon i opet neki treci tip....bolje mi se mesa...

A moje iskustvo je da je VSS3 najbolji soft reverb koji imam (i vise ga koristim od LEX PCM u VST verziji..... za koji neki kazu da je ista kao PCM91.....)

quake2 25-04-2012 04:54 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 327687)
Kakve veze ima sto se gasi (iako ne verujem u to)....

...pa imas zvanicnu informaciju od TC-a.......

Quote:

uvek mozes da napravis jedan komp za te sprave koje nemaju podrsku....isplativije je puno kupiti cak raacunar, powercore i Vss3 npr FW ili neki slican, nego m3000.....jer u prvom slucaju mozes i do 8 komada da poteras (iako ja realno nikad nisam vise od 3 ista reverba koristio)..... ako su 2 Tc, mora bar jedan ili dva biti lexicon i opet neki treci tip....bolje mi se mesa...

Pa saberi koliko kosta komp+monitor+poco+vss3+muzicka karta za drugu masinu....mozes bez problema da kupis TRI TC3000-ke,a sam kazes da vise od toga ne treba.Pa onda:koliko mesta ce da zauzme taj drugi komp? koliko ce da doda buke u prostoriji? koliko ce biti stabilan naspram tc3000-ke? koliko ce njemu da padne cena a koliko 3000-ki? koliko ce kasnjenja da unese drugi komp? cuvenu pocovu nestabilnost i puckanje,krckanje i ostalo,ukljucujuci instaliranje,reinstaliranje itd da ne racunam....posedeo sam sa Poco6000-kom i dzaba mi 16 vss3-ki koje sam mogao da dignem kada su mi sve bile sigurne ko babin klin:).Gde je driver za OSX LION-a??? jos ga nisu izbacili...i ko zna kada ce....nikada...TC ima ubedljivo najgori support na svetu!!!! Cak mi je i ispravljac za Poco crkao jednom, jer je radjen od najgorih kineskih fush delova.Sam po sebi vss3 je ok....ali kada RADI.....a za pet godina sumnjam da ce bilo ko hteti da u studiju drzi komp na kom je Win 7,kao sto niko danas ne drzi Milenijum ili 98-cu.Poco se nece moci prodati ni za 150e....kao sto ni sada prva verzija Poco-a,sve sa vss3-kom ne moze da se proda za toliko a pojavice se neki novi plug inovi za koje ce svi tvrditi da je to sada to (bice besplatni naravno:)), i vss3 ce pasti u zaborav:cry:........:).

Quote:

A moje iskustvo je da je VSS3 najbolji soft reverb koji imam (i vise ga koristim od LEX PCM u VST verziji..... za koji neki kazu da je ista kao PCM91.....)

PCM91 i softverska replika nisu cak ni slicni....da jesu,onda bi svi mi lepo prodali 91-ce i otisli pravac Kazablanka:).Pozzzz

p.s. poslednji polovni poco za koji znam da se uspeo prodati je prodao nas kolega sa foruma za 350e,rack varijanta...i ni za te pare nije islo bas glatko.

gregor z 25-04-2012 07:09 AM

Probajte ovo, meni dosad najbolji softverb....:

http://www.valhalladsp.com/

A nikako ne bi i?ao na platformu koja se ugasila....za količinu novca koju če? potro?iti na comp i poco , mo?e? kupiti neki HW "karakter" reverb i snimati ga u DAW koliko hoče?....npr. Dynacord DRP 20/16, Roland DEP5/SRV330...Lexicon MPX1....etc...koji su svi u rangu max 300 Sur.

Pozdrav,

Gregor

DADDY Z 25-04-2012 12:53 PM

Valhallaroom je bestbuy definitivno...mislim da za 50 bucks-a nema boljeg reverba

idvi 25-04-2012 06:22 PM

Mislim da LX480 za sada nema premca.
jest da je 180$ ali bože moj za sve ima rešenja..

Jan 25-04-2012 08:26 PM

Ja sam kupio Valhallaroom čim sam ga probao! Odličan, ja samo njega guram

All times are GMT +1. The time now is 08:17 AM.