![]() |
VSS3 sa POCO ili TC m3000?
Evo ako je neko probao obe varijante da mi kaze da li je TC m3000 u rangu sa VSS3 sa POCO kartice i generalno nesto vise o TC m3000 ,da li je dovoljno "dobar" kao glavni reverb ili je vise manje samo upotrebljiv u ponekim slucajevima,i recimo kojoj klasi pripada usporedjujuci ga sa lexiconima(mislim da li je u rangu 80,81,91 ili ispod njih i sl)
|
Re: VSS3 sa POCO ili TC m3000?
PoCo je platforma koja se gasi i preporucujem ti da je ni slucajno ne uzimas.TC3000 je ok reverb za te pare,500e-600e ali za perkusije,bubnjeve,akustare...i niko ga ne moze "ugasiti" niti ce nestati drivera za njega:wink:.Za vocal velik ko kuca ipak Lex pcm91 pa navise.Sve ispod TC3000 kao jedini reverb u studiju....bolje plug in,npm UAD EMT250.Pozzzz
|
Nemam nikakva iskustva sa poco-m, ali tc3000 vrlo lepo radi, slozio bih se sa quake2 ocenom. TC ima vrlo specifican pristup reverbu, neki vole, neki ne. Jedino sto ne moze, je da zvuci kao super colossal Lex, ali to vrlo retko i zatreba...
|
Imam i Poco i TC M3000. Obe sprave imaju identicne VSS3 efekte i rade podjednako dobro. Prednost je na strani Poco-a, jer moze da pogura vise efekata u isto vreme u odnosu na M3000, koji ima samo dve engine. Medjutim, kao i kod svih kartica i sprava koje se kace neposredno na racunar, tehnologija napreduje i neke platforme se gase, a neke usavrsavaju. To treba, kao sto rece Quake2, da bude jedan od faktora koji odredjuje za sta cemo se opredeliti. Ja licno volim samostalne uredjaje i trudim se da ih u svojoj konfiguraciji imam sto vise.
|
Kakve veze ima sto se gasi (iako ne verujem u to)....
uvek mozes da napravis jedan komp za te sprave koje nemaju podrsku....isplativije je puno kupiti cak raacunar, powercore i Vss3 npr FW ili neki slican, nego m3000.....jer u prvom slucaju mozes i do 8 komada da poteras (iako ja realno nikad nisam vise od 3 ista reverba koristio)..... ako su 2 Tc, mora bar jedan ili dva biti lexicon i opet neki treci tip....bolje mi se mesa... A moje iskustvo je da je VSS3 najbolji soft reverb koji imam (i vise ga koristim od LEX PCM u VST verziji..... za koji neki kazu da je ista kao PCM91.....) |
Quote:
Quote:
Quote:
p.s. poslednji polovni poco za koji znam da se uspeo prodati je prodao nas kolega sa foruma za 350e,rack varijanta...i ni za te pare nije islo bas glatko. |
Probajte ovo, meni dosad najbolji softverb....:
http://www.valhalladsp.com/ A nikako ne bi i?ao na platformu koja se ugasila....za količinu novca koju če? potro?iti na comp i poco , mo?e? kupiti neki HW "karakter" reverb i snimati ga u DAW koliko hoče?....npr. Dynacord DRP 20/16, Roland DEP5/SRV330...Lexicon MPX1....etc...koji su svi u rangu max 300 Sur. Pozdrav, Gregor |
Valhallaroom je bestbuy definitivno...mislim da za 50 bucks-a nema boljeg reverba
|
Mislim da LX480 za sada nema premca.
jest da je 180$ ali bože moj za sve ima rešenja.. |
Ja sam kupio Valhallaroom čim sam ga probao! Odličan, ja samo njega guram
|
All times are GMT +1. The time now is 08:17 AM. |