![]() |
Line 6 POD Studio UX1 ili M-Audio FAST TRACK USB II w PTSE
?elim da kupim jednu od ove dve pa se ba? dvoumim:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...dio-Interface/ ili http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...-II-w-PTSE%09/ Muči me to ?to Line-6 nema phantom power, ali opet, mislim da ima bolji mic preamp. ?ta vi mislite? Treba mi za kućnu varijantu uglavnom za demo snimke. |
Re: Line 6 POD Studio UX1 ili M-Audio FAST TRACK USB II w PTSE
Ja imam UX1, mic preamp na njemu nije nesto, snimao sam sa svakakvim micovima,od behrovaca do sm58-ice. uz njega dobijas i soft. emulacije gitarskih pojacala i mikrofonskih preampova (API 512, Neve 1073, Avalon VT737...). Nemas tu fantoma tako da ne racunaj na kondezatorske micove i zbog toga mislim da je pametnije da uzmes FT. A mozes da ustekas jos neku banku i lepo si uzmes UX2, na njemu imas fantom.
pozzz |
UX1 je odlična opcija ako si "gitaroški" orijentisan. (cca 110~120€)
M-audio koji si naveo, je po svemu sudeći OBIČAN (stari) fast track 1, koji takodje NEMA "fantom" i dobije se uz njega Pro Tools SE (essentials,ili već neka ojadjena verzija).... Generalno mislim da sada nije vreme za kartu koja je možda već i prestala da se proizvodi pa je guraju sa softverom... Dobro je to što je cena u eu trgovinama tek negde oko 60€ ,za takav paket, pa NI DINAR više ne treba dati za nju NOVU ,ni ovim "našima" i kao takva je ok za te pare! U ovom slučaju, bih ti pre preporučio klasičan M-Audio Fast Track-MKII koji košta i manje od UX1, (oko 80€) ali ima i "fantom" i instrumentalni ulaz. Nemaš izbor softvera, ali je svakako to kasnije stvar izbora i afiniteta... O kvalitetu ili bar nekom značajnijem kvalitetu preampa na svim ovim uredjajima je zaista iluzorno raspravljati s'obzirom da preamp u svima njima košta 2 i po' €... ...to dolazi tek nakon više stotina evra cene... Za uložen novac je sve to ok u ovom rangu...! To je korektno, za po kući, možda za neki demo, radio nastup i tako... Poz' |
Muziku koju pravim uglavnom komponujem gitarom, pa sam se nadao da line6 ima makar bolji preamp za gitaru u odnosu na maudio. Svakako je dobar predlog da se u ovom slucaju drzim novije tehnologije, a ako ikada i kupim kondenz, mogu da ga steknem prvo u mikser koji imam (ima phantom) i to je to. u svakom slucaju hvala vam na pomoci
|
Na kraju sam se ipak odlučio za EMU 0204. Nisam ni planirao ali iskrslo tako. Juče stigla, probao, odlično radi. Za 10400 rsd. Pozdrav svima!
|
Dobro je!
Jedino ?to je mana u odnosu na Maudio je nedostatak 'fantoma" za neki kondenzator, i to ?to je ne?to i skuplji taj E~mu, ali je karta sa dobrom konverzijom, čak mislim do 192khz... :wink: Biće? zadovoljan...! :thumbsup: |
All times are GMT +1. The time now is 09:36 PM. |