Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Steve Lipson video intervju - mega !! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40464)

DaBear 09-02-2012 10:13 PM

Steve Lipson video intervju - mega !!

http://www.recordproduction.com/

neda direktani link - ali potrazite, fenomenalno...Steve Lipson u njegovoj novoj sobi, prica o trenutnoj situaciji, muzici, produkciji, akusticnom tretmanu itd...hahah mega lik !!

Haxli 09-02-2012 10:37 PM

Re: Steve Lipson video intervju - mega !!

hmm dupli klik, odesh na blip, pa link ka blip-u:
http://blip.tv/recordproduction/stev...-1080p-5827427

* nadam se da nisam promashio video xe xe

awacs 10-02-2012 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 322498)
neda direktani link - ali potrazite, fenomenalno...Steve Lipson u njegovoj novoj sobi, prica o trenutnoj situaciji, muzici, produkciji, akusticnom tretmanu itd...hahah mega lik !!

Haha čiča, stvarno si izlapeo, pa lično si pre par godina pominjao onu izjavu iz tog intervjua:

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 212638)
sto kaze (opet veliki faca snimatelj / producent) Steve Lipson:
"navikne se covek na sve!"

10. avgust 2008.

:)

Pozdrav,

Vasa

DaBear 10-02-2012 12:37 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 322527)
Haha čiča, stvarno si izlapeo, pa lično si pre par godina pominjao onu izjavu iz tog intervjua:

10. avgust 2008.
Pozdrav,

Vasa

heheh nisam izlapio - ono je bila pisana rec (znas kakvi su novinari :wink:, hoce da izvrnu sve!) sad su ubacili i video i "zivu rec" !!
I ovde se bas vidi koliko je covek popizdeo zbog situacije u muzickom biznisu, BTW...pogotovu u prvoj polovini !!

Inace - uskoro ce da konvertuju SVE video klipove, pa ce moci da se embeduje / share itd...

awacs 10-02-2012 12:53 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 322530)
heheh nisam izlapio - ono je bila pisana rec (znas kakvi su novinari :wink:, hoce da izvrnu sve!) sad su ubacili i video i "zivu rec" !!

Aaa... ja sam mislio da si jo? onomad gledao taj video, po?to stoji na recordproduction.com već godinama. Odnosno, ja sam ga i na?ao tako ?to sam prvo pročitao to ?to si napisao pa odma' oti?ao na RP i na?ao intervju :)

Pozdrav,

Vasa

Moritz 10-02-2012 02:39 PM

@ Awacs i ja bih rekako da je tako bilo :grin:
@ DaBear sto bi bab rekle "krstenica zuti" :grin: ...istina nije na odmet ponovi ponekad post kada valja :)

Surfer 10-02-2012 02:54 PM

Lipson je genijalac.
Čovjek koji je napravio , za mene, najbolji singl svih vremena u svakom pogledu Slave to the rhythm.
Genijalac u svakom pogledu, pa i u smislu za humor :)

Izdvojit ću neke dijelove intervjua s kojima sam oduševljen:

"Have you got any acoustic treatment going in the room?"
Lipson: "No, nothing at all"
"Does that bother you?"
Lipson:"No problems,i think you can get used to anything.
ABSOLUTELY ANYTHING !!!"

"So, do you think things improved with advancement in the technology"
Lipson: "No, technological advancement only made what's around available for more people"

Hvala gospodine Lipson, hvala, hvala :)
Živjeli vi 100 godina.

Zahvaljujem na ovoj temi i intervju-u.
Uljepšao mi je dan :)

awacs 10-02-2012 03:05 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 322546)
"So, do you think things improved with advancement in the technology"
Lipson: "No, technological advancement only made what's around available for more people"

Hehe, vidim zato ima analogni desk u studiju i snima na traku :wink: Kao ?to je onomad bio među poslednjima koji su kupili Synclavier :wink:

Pozdrav,

Vasa

Surfer 10-02-2012 03:30 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 322547)
Hehe, vidim zato ima analogni desk u studiju i snima na traku :wink: Kao što je onomad bio među poslednjima koji su kupili Synclavier :wink:

Pozdrav,

Vasa

Kao što je Lipson rekao " I can get used to anything, absolutely anything" :)

Poznato je da Lipson ništa ne kupuje, nego uzima od sponzora ili koristi Air ili Sarm.
Tako i ovo na čemu radi nije njegovo, nego ili od sponzora ili od Sarm studija.

Isto tako je bilo kad je imao Euphonix i Fairlight za koje je radio endorsement.

A Synclavier je bio od Trevora :wink:

awacs 10-02-2012 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 322549)
Kao što je Lipson rekao " I can get used to anything, absolutely anything" :)

Poznato je da Lipson ništa ne kupuje, nego uzima od sponzora ili koristi Air ili Sarm.
Tako i ovo na čemu radi nije njegovo, nego ili od sponzora ili od Sarm studija.

Isto tako je bilo kad je imao Euphonix i Fairlight za koje je radio endorsement.

A Synclavier je bio od Trevora :wink:

Jes' vala, Synclavier je Trevor kupio ali nije ga koristio dok Lipson nije rešio da se igra sa njim.

Super je intervju, u svakom slučaju, nego je interesantno kako masa ljudi sama sebi skače u usta dok priča (kao i onaj intervju sa Massenburgom). Lipson je lik koji je prigrlio svaku tehnologiju čim bi joj prišao blizu, pa i tu njegovu tobožnju indiferentnost prema novim tehnologijama treba gledati sa zadrškom :wink:

Fora sa svim tim velikim likovima (među koje naravno spada i Steve L.) je što vole da se igraju i što im je važnije da "uhvate ideju" dok je tu nego da traže idealne uslove da bi je sproveli. Mislim da je to jedna od važnijih stvari koju mlađi članovi foruma mogu da pokupe od tih ljudi. Ili bar važnija od toga ko među njima preferira koju opremu.

I najvažnije od svega: Ogromna većina njih su postali veliki snimatelji/producenti snimajući ili producirajući druge ljude, a ne sami sebe. Dobro, Brian Eno svakako ne spada u tu kategoriju ali uvek postoje izuzeci :)

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 09:01 AM.