![]() |
ProTools HD Native pitanje
Da li neko moze da mi kaze da li na HD Native kartici mogu da se pokrenu neki drugi ASIO/CoreAudio programi tipa Cubase, Nuendo, Ableton, Logic ...itd. ?
Nasao sam na par mesta na nekim forumima da je to moguce ali me zanima vase iskustvo iz prve ruke, i ako je moguce koliko to sigurno/pouzdano radi i slicno. Trenutno se radi specifikacija za nabavku opreme za jedan poznati studio u kome bi trebalo da budu 2 HD Native ProTools riga, i cilj je da se ponudi sto vec izbor DAW programa potencijalnom klijentu sa sto manje drndanja. Bice MacPRO 8-core masine i hteli bi po svaku cenu da izbegnemo ubacivanje dodatne audio karte (RME MADI PCIe) zbog ostalih softvera. Uzdam se u 8000+ clanova naseg foruma :) |
Re: ProTools HD Native pitanje
evo imas ovde par utisaka i informacija iz prve ruke (nisu bas dobre vesti za Cubase)
http://duc.avid.com/showthread.php?t=308048 http://duc.avid.com/showthread.php?t=304227 http://www.gearslutz.com/board/music...o-drivers.html Generalno Cubase ne radi dobro..Ableton Live i Reapar rade... |
Izgleda da ipak radi " Ok... Cubase 6.05 works perfectly with Hd Native...
Don't install the version 10 of Hd Native Installer but the 9! Wahou... 1.5ms latency in Cubase and ProTools works Too ! " Vidim da starije verzija Cubase-a imaju problem ali da sve novijeg datuma radi, problemi koji se pojavljuju su manje vise isti kao i na svim drugim ASIO karticama. Za sada obecava, ima li jos neko neku informaciju? |
super ! i meni su neki "heavy users" rekli da jos ne instaliram PT10, jer puno plugova ne radi...
A vidis i jos puno toga, sem plugova !! |
Namerno smo specificirali verziju 9 jer je vec neko vreme u opticaju i prilicno su reseni bugovi...ali gospodin iz AVIDA nam rece da ARTIST serija kontrolera koje nameravamo da uklopimo u konfiguracije radi samo pod PT 10! :banghead:
Klosari jedni , do kraja ce biti da 80% stvari nece raditi na starijim verzijama....potpuno u AVID fazonu. Smesno mi je koliko ljudi po netu koriste potpuno drugi DAW na Pro Tools hardveru jer kako kazu imaju najbolje od oba - dobar hardver i dobar softver kojem veruju i u kojem brze rade sa manje jebade :) Nikad kraja zajebanciji :rolleyes: |
Quote:
Kontroler radi sa SVIM verzijama PT-a, samo za desetku je banka vec priprepljena, dok sa starijim verzijama moras sat-dva pikati i sam si napraviti banke! Sa druge strane, nisam bas siguran u kvalitetu PT hardweraja...ne vrijedi to te pare...ima puno boljih stvari za manje novce. Osrednji preampi i konverteri... |
Meni je ceo AVID jedno veliko kenjanje :wink:
Precenjeno kao i uvek i vecito nesto mora da se doplacuje sto mi posebno ide na onu stvar. Da se je pitam Pro Tools ne bi ni usao u razmatranje :) |
Quote:
A tek na prastarom Mix sistemu !!???? Kod nas nemogu bolje da urade ni sad sa svim tim "boljim" konvertorima na raspolaganju !! Manite se praznih prica. Pro Tools je standard u svetu i nije za dzabe standard ! Cubase i Logic su jos stariji od PT, pa nisu uspeli da se tako dobro ustale, nego su ostali kucne varijante! |
Jako gresis nazivajuci Cubase/Nuendo/Logic kucnim varijantama :wink:
Mnogo ozbiljnih projekata je uradjeno na tome i radice se. Nemam nameru da ulazim u debatu PT vs sve drugo, ali je cinjenica i to nepobitna da AVID opstaje iskljucivo tesko marketingu jer bezobrazluk koji valjaju godinama klijentima se jedino placenim marketingom moze uraditi. Cinjenica da stvari odavno vise nisu kako se i dalje predstavljaju jeste i "otvaranje" PT-a za druge DAW-s, upravo to na cega se odnosi moje pitanje. Licno na PT gledam kao nuzno ZLO koje ti je potrebno ako zelis da dovedes stranog klijenta veceg kalibra sto je i namera studija za koji se radi specifikacija oprema. Da je PT los nije-daleko od toga, da je precenjen i prehypovan jeste moje misljenje :) |
Quote:
Oprosti sto imam svoje misljenje... :) I nisam rekao losim, nego osrednjim!!! I naravno, stojim iza toga...jer u usporedbi sa prizm ili apogee su zaista osrednji. Cak ne puno bolji nego na mboxu :) PT je standard zato sto nudi zaista najbolji soft za rad sa zvukom i bio je zatvoreni sistem koji naravno da je stabilan i cvrst. Od kada su se "otvorili", sve ta stabilnost je otisla u kurac... |
All times are GMT +1. The time now is 05:24 PM. |