![]() |
Koji je ovo VST??
Postovanje, interesuje me da li se iko susretao s ovim zvukom ( bojom ).
http://www.youtube.com/watch?v=yteL5_5mphk Koji je ovo instrument na pocetku, i interesuje me da li neko zna gde se moze zbaviti? Prelistao sam brdo VST-ova, ali nisam nasao nista toliko slicno. Hvala unapred :) |
Re: Koji je ovo VST??
Quote:
Da li si prelistao Quantum Leap RA? ili World Colors sample disk? |
Quote:
Obrati pažnju na deo članka u Vikipediji koji govori o "balkanskom duduku (kavalu)". E, ovo NIJE "balkanski duduk (kaval)", nego onaj jermenski sa trščanim usnikom. Čisto da bi znao šta da (ne) tražiš po VST bibliotekama. Pozdrav, Vasa |
Hvala Vam obojici :)
Nisam sve isproveravao, ali jesam mnogo. Puno imam jos biblioteka na kompuc cca.200 GB, ali sam pitao da ne isntaliram sve odjednom :) Uglavnom ako pronadjem koji je instrument javim Vam, a ako neko slucajno zna ili ako Ogi bude tu, zamolio bih ga za pomoc :) Jos jednom hvala :) |
Eastwest Collosus, preset DUDUK.
...mada ne bi me cudilo da je i ziv Duduk, lepo je uradjena dinamika, i cini mi se da je brzina vibrata malo drugacija... nesto od ta dva je sigurno pozZ |
Duduk sa humbuckerima.
|
Nije živ, ovo je sample banka, kojoj ne znam ime, ali je imam, koristio sam ga na bar tri aranžmana, a imaš ga na albumu Jelene Tomašević, dakle Joksimović ga exploatiše već nekoliko godina...
A Duduk i Kaval nije isto koliko se sećam etnomuzikologije, potpuno drugačija koncepcija... |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Da, Lane Moje je Kaval, a Duduk je nešto sasvim drugo, čuje se iz daleka da jedno nema pisak, a drugo ima. Kaval je ustvari jedna cevka sa velikim otvorom i sa jedne i sa druge strane, a usnama se zatvori i pravi odgovarajuća veličina otvora i tako svira. Duduk ima piflu, ima taj karakterističan ton koji zvoni.
Ova sample banka nije ni Ra, ni Colosus, to je jedan isti NKI koji se u Srbiji koristi već par godina, ima ga u mnogo pesama, taj instrument je prosto lepak kada je domaća komercijalna muzika u pitanju, moraću da pogledam ali verujem da je to neki Ethno World... |
All times are GMT +1. The time now is 09:49 AM. |