![]() |
Pare od emitovanja - Amerika
Ko misli da su samo kod nas lopovi (Sokoj) i da ne placaju nisat za emitovanja na TV itd..neka procita ovaj thread na Gearslutz-u
A i ovde (UK) je slicna prica... http://www.gearslutz.com/board/music...royalties.html |
Re: Pare od emitovanja - Amerika
Quote:
Nema to toliko veze sa autorskim agencijama koliko sa televizijskim kućama. Agencija isplaćuje ono što joj je prijavljeno. A ovo gdje jedan od 100 000 ljudi nije bio plaćen za nekakvi bezvezan programčić na TV-u stvarno nije big deal. Moje obadvije agencije(ZAMP i BUMA-STEMRA) rade besprijekorno. Iskreno, ne vidim niti jednu firmu u HR iz bilo koje branše koja radi bolje od ZAMP-a. Ali na području TV-a je priča drugačija svugdje pa i kod nas u HR. Npr. ne dobiva se praktički ništa od autorskih prava za muziku za reklame |
Ja sam imao vrlo slicnih iskustava ovde...sa muzkom za TV i sa izvodjackim pravima. Od TV reklame koja se vrtela jako dugo po raznoraznim kanalima, od emitovanja je stiglo manje od 1/4 od koliko smo ocekivali (!!)
Zvali smo PRS 5 puta i svaki put smo dobijali drugacije odgovore kako se to obracunava (??) A iz Amerike NISTA nije stiglo, iako se reklama vrtela na Oprah show-u i jos nekim velikim emisijama 6 meseci !!! A o radiju, da ne pricam... ako te zakace dok rade "sample" onda je OK, a ako te ne zakace - nema nista !! I ovaj nije jedan od 100.000 koji nije dobio pare..ima ih tona koji su se javili na Gearslutzu... A o royalties od CD i ploca...ahahahaha..to je tek pljacka !! Od download-a niko i ne ocekuje nista !! hehehe |
Svi ljudi koje znam uredno dobivaju autorska prava bez ikakvih problema.
Ja dobijam uredno lovu iz HR i Slovenije bez ikakvog problema. Situacija u Americi može biti samo bolja. Ponovit ću-to što 3 i pol čovjeka ima problema u Americi je nebitno. A Europljani koji trebaju kolektirati u AMerici su uvijek imali problema i uvijek će ih imati. Meni je sve iz AMerike dolazilo 4-5 godina kasnije. |
Quote:
Ja sam imao jedno pravno iskustvo na zapadu iz koga sam MNOGO naucio :D |
All times are GMT +1. The time now is 10:08 PM. |