Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39343)

DaBear 20-10-2011 06:47 AM

Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards

Evo vec danima se nagadja sta ce Avid izbaciti danas na AES-u u Americi.
Najavili su nesto "veliko" i sve sto je ostalo da obnove su nove TDM HD kartice...sve ostalo su vec izbacili (PT9, nove interfejse, native itd..)
Takodje se prica i o Pro Tools 10 verziji....
Veceras ima live na internetu prenos... hehehe

DzoniPFC 20-10-2011 08:35 PM

Re: Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards

Mozda 004 interfejs?

Jan 21-10-2011 04:01 AM

Sad sam citao na GS-u.
Ha izgleda da je Pro Tools 10 vec vani od danas.
Kad pre? :S Pa pre par meseci su izbacili Pro Tools 9 :S

EDIT: Zapravo nije pre par meseci, pre nesto manje od godinu dana (al leti vreme:S )

quake2 21-10-2011 06:33 AM

Evo jednog od komentara na novotarije u PT10

WOW!!!

Clip-based gain?
Fades in realtime?
Multiple file formats in the same project?

Sounds like Digital Performer 6.

:rotfl::rotfl::rotfl:

Cak nece biti ni 64bitan jos neko vreme:banghead:a cena je oko 1000$....dok ce novi Logic X biti 300$....Opravdano mislim,mada mi je zao...da ce ga ovaj put ostali seq. totalno sahraniti i poslati u zaborav.

DaBear 21-10-2011 11:10 AM

Ovaj PT10 release je vezan vise za high end market ZBOG novih HDX kartica koje su 5 x jace od starih HD kartica.

Najavili su da je PT10 zadnja verzija koja ce da podrzava "plave" 192/96 interface (servis ce da bude jos 5 godina)
Ova verzija i novi PT su vise namenjeni post pro studijima (jer oni imaju para i trose ih!!)
Do sad su (na pr. ) miksevi za filmove trazili po 3 sistema da se sinhronizuju, sa ovim novi nece morati - moze da "svira" up to 768 voices (!)

Prethodni release (9) je vise bio za narodne mase (radi bez interfejsa)..sad da jos urade upgrade na 10 i eto..pare kaplju (svakih godinu dana!)

Inace novi HDX izgleda super (ko ima para i posla!!)

awacs 21-10-2011 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314960)
Prethodni release (9) je vise bio za narodne mase (radi bez interfejsa)..sad da jos urade upgrade na 10 i eto..pare kaplju (svakih godinu dana!)

Pa to je to. Planned obsolescence, hehe :) Uvek imaju spremne upgradeove za jedno dve verzije unapred, samo ih daju na kašičicu. Mislim, kad pročitam šta je novo... stvarno smejurija :rotfl:

A "narodne mase" koje su kupile PT9 pa bile zbunjene što ne mogu da urade glupi Clip Gain bez renderovanja novog fajla (???) sad dobiju realtime Clip Gain i još par UOBIČAJENIH DAW FUNKCIJA za tričavih $300 :):thumbsup: Čisto da bi im postalo jasno kako ipak ne možeš da dobiješ "najbolji DAW na svetu" za $500 :)

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz 21-10-2011 01:05 PM

sad je PT 32bit float point - wow, to je tako revolucionarno :D

DaBear 21-10-2011 01:19 PM

Jbga - kapitalizam / akcionari / shares / = mora stalno nesto da se dodaje "na kasicicu" !
Na svu srecu (za njih) postavili su se (i odrzali) kao "industry standard" a najvise kod velikih igraca (TV / Film / video / pro studios) svaki taj biznis ima bar po 3HD sistema a mnogi po 6-7 + !! Tu su pare (u upgrade-ovanju) a ne kod klinaca koji su se ponadali (sto kaze Vasa) da ce da imaju "the best, world standard DAW" za sitne pare...e pa ne moze!

Ima u novoj verziji puno stvari koje likovima kao sto smo mi , nece trebati ali filmadzijama (koji js imaju Euphonix desk) itd..ce biti do jaja!

BTW - ja jos ni PT9 nisam instalirao !!! heheheh

Everbeatz 21-10-2011 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314968)
Jbga - kapitalizam / akcionari / shares / = mora stalno nesto da se dodaje "na kasicicu" !

E to je poenta, tako te i vise cene - kad dajes na kasicicu

quake2 21-10-2011 04:20 PM

Mislim da ce avid vrlo brzo morati da se okrene i Badroom producentima,sto on u sustini i radi u poslednje vreme bezuspesno pokusavajuci da pruzi verziju koja nece biti vezana za Avidov preskupi hardver...ali ono sto nude,je stvarno smesno.

All times are GMT +1. The time now is 04:30 PM.