![]() |
Pro Tools pitanja
Pozdrav svima
Evo odlucio sam pored Cubase da koristim i protools pa imam par pitanja za one koji poznaju ovaj program. Dali radi na win 7 i podrzaval RME FF 400? moj kolega je instalisao na XP i sad mu trazi da lokalizuje neke audio fajlove,pa mene pita a ja pojma nemam,jednom sam samo vidio u zivo taj program? Kolega mi rece da radi Pro Tools 9 na win 7 pa me zanima dali je istina i kaze da ima puno bugova. Ako neko moze malo da mi objasni bar ono najmanje oko ovog programa tj. sa cime je kompaktibilan i koliko mu treba resoursa itd. Pozdrav |
Re: Pro Tools pitanja
PT 9ka podrzava rad sa Core Audio drajverima koje koristi tvoj RME.
Ne bi trebao da imas problema osim ako ne bude nekakvih problema druge prirode, mozda sa Win 7 ili sl.Na takve interne inkompatibilnosti uvijek moras biti spreman. U sustini, Avid PT 9 je hardverski nesto sire orijentisan nego prije. www.myspace.com/slikaiprilikamusika |
Quote:
http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=85 |
PT9 radi najnormalnije na Win7, ne shvatam odakle ta priča o puno bagova, verovatno jo? jedna od pau?alnih izjava. Oni postoje kao i svugde, a redovno se ispravljaju u update-ima koji se mogu skinuti sa AVID sajta.
Oko kompatibilnosti i resursa, postoji spisak hardware-a sa kojim radi i kako radi, koji su problemi i ?ta treba znati, to je takođe na AVID sajtu, a oko resursa, ne vidim za?to bi i to bilo drugačije u odnosu na bilo koji drugi DAW. Potrebno je upoznati se malo sa novim programom, upoznati se sa njegovim manama i vrlinama, kao i načinima da se neke stvari prevaziđu i zaobiđu, onda sve radi kako se i očekuje. |
Ok hvala na odgovorima,interesuje me taj hardwer koji se ubacuje u komp to HD 1 2 3,nemojte me pogresno svatit al stvarno nemam pojma o tom protools-u osim da je svjetski standard,i bio sam kod prijatelja u studiu,on koristi pro tools i ima neki controler neznam tacno koji,i radi mu PT 8 LE na XP,baza semplova tj.instrumenata od drum masina pa do syntova koje nudi PT me odusevila a tako i svi ostali plugovi koje on nudi.pozzzzz
|
Postoji:
- Pro Tools LE (ide free uz digidesign hardware(m-box itd..)), - Pro Tools M-Powred (ide uz M-audio i dokupljuje uz pojedini Mackie hardware, kosta sam oko 220€) - Pro Tools HD (1,2,3, Accel i Core DSP karte (bez konvertera),skuplji sistem koji samo sa Core kartom(32 kanala) kosta cca~6000€ pa na vise...:shock:...)) - Pro Tools 9 ( Radi sa vecinom ASIO drivera (ja terao na Asio-4-all), 96 kanala (opciono na 192) ali zahteva iLok kljuc,program kosta 500€, ) Poz' |
Znaci nista bez Ilok,jbg ja mislio to dzabe haha negdje svuci,ipak hvala na objasnjenju,sada sam malo pametnji
|
Cuo sam za "narodne" verzije, ali samo jedna vrsta koja suzava izbor hardvera i za poklonike mac racunara HD native verzija, ali isto tako cujem da to dosta nestabilno radi i generalno, ako zaradjujes muzikom, 500? za 9-ku uz koju dobijes iLok stvarno nije puno i otplacuje se jednim iole osrednjim poslom...:wink:
|
mislim da je pametno da ulozim u PT,jer i vrijedi bar ono sto sam ja vidio
|
Imas raznik "paketa" software i hardware (stari / novi) ali se ustedi puno.
Najbolji paket trenutno je PT9 software i MBox2 Mini ?315 (?370) ALI posto je za EXPORT, oduzmi jos 20% - znaci oko ?300 kad narucis http://www.dv247.com/computer-music-...-2-mini--80771 ili sa novim Mbox3 minijem http://www.dv247.com/computer-hardwa...o-tools--89331 MAudio paketi su jos jeftiniji...li mislim da je manje kanala sa njima... Pogledaj sta Thoman nudi takodje... |
All times are GMT +1. The time now is 06:47 AM. |