Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Motu il RME? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39094)

Zeroo 19-09-2011 07:46 PM

Motu il RME?

Ne postavljam pitanje samo reda radi ili iz radoznalosti.Vrlo mi je vazno jer sutra moram da odlucim koju cu kartu da porucim pa ako neko ima iskustva nek mi pomogne.

Naime potrebna mi je karta sa vise ulaza i izlaza.Sveo sam izbor na dve
;Rme UC ili Motu 896 mk3 HYBRID(eventualno Motu 828 mk3 hybrid).
Sto se tice RME-a imao sam ff800 i sad imam Babyface pa odprilike znam sta mogu da ocekujem od Rme UC karte.Muci me Motu jer nikad nisam imao prilike da je koristim,a dosta dobrih stvari sam cuo o Motu interfejsima.Navodno su bili problem drajveri za Windovs a sada je sve kao u redu.Ujedno Motu radi i preko FV i USB konekcije sto mi posebno odgovara.
Ako neko ima iskustva i sa jednom i sa drugom molim da mi pomogne u odluci koju kartu da kupim.Hvala unapred
:banghead::banghead::banghead:

Rhino 19-09-2011 09:03 PM

Re: Motu il RME?

I ako nisam probao motu-a moj glas ide za rme. Nikad muke s njima!

Zeroo 19-09-2011 09:05 PM

Ufffffffffffffffff????

Nemania 19-09-2011 09:07 PM

Ja imao 828 mk2, kao sto rece drajveri problem, FW chip hoce da zeza, i nekako mi sporo radi..Ne znam sto si prodavao FF800?:confused:

sigimigi 19-09-2011 09:24 PM

Legendo RME je jako dobar interfejs,moj kum ima motu i vazda problemi,prvo drajveri pa onda nestabilan rad uopste,ja koristim RME evo vec 2 godine i mogu rec da sam prezadovoljan.pozzz

Zeroo 19-09-2011 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 312787)
Ja imao 828 mk2, kao sto rece drajveri problem, FW chip hoce da zeza, i nekako mi sporo radi..Ne znam sto si prodavao FF800?:confused:

FF800 mi je bio super ali sam imo problem sa fv chipsetom na lap topu pa sam zbog toga uzeo Babyface koji radi besprekorno,a i novija je sprava i po mnogima bolja??!!!.Stabilno ko stena...Zato sam i uzeo u obzir o RME UC jer imam extra iskustva sa Babyface a mislio sam da i Motu moze s njom da se meri a mozda bude i bolja.Zato sam i postavio pitanje.

psionic 20-09-2011 02:32 AM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 312791)
FF800 mi je bio super ali sam imo problem sa fv chipsetom na lap topu pa sam zbog toga uzeo Babyface koji radi besprekorno,a i novija je sprava i po mnogima bolja??!!!.Stabilno ko stena...Zato sam i uzeo u obzir o RME UC jer imam extra iskustva sa Babyface a mislio sam da i Motu moze s njom da se meri a mozda bude i bolja.Zato sam i postavio pitanje.

Ja imam MOTU ultralite mk3 - malo novija generacija. Iako nije losa kartica (radi stabilno i tako dalje) ipak bih uzeo RME ako nista drugo, pa bar zbog reputacije :)

Ovo moje cudo nije lose za neki terenski rad, radi i bez kompa, stavis koje hoces napajanje (od 12-24V) i cepaj... Ima i ugradjen kompresor, reverb, prilicno je malih dimenzija a ima dosta ulaza/izlaza... 828 je duplo veci. Zavisi za sta ti treba taj interfejs...

Zeroo 20-09-2011 12:36 PM

Hvala drugari.Stize RME UC.Ujedno prodajem Babyface silver kupljena u Artistu 09.02. ove godine,dakle jos je u garanciji do devetog februara.Stanje 10/10

STUDIOTON 20-09-2011 02:39 PM

pametan izbor

Ja moj ff UFX koristim preko USB-a , a radi mi kao da je na 2 FWa :wink: .. neverovatno dobro uradjeni usb drajveri , cesto se pitam kako je moguce da toliko jaka karta i toliko opterecena dok radim , a kao da nemam kartu, prede kao macka :)

Zeroo 20-09-2011 04:57 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 312838)
pametan izbor

Ja moj ff UFX koristim preko USB-a , a radi mi kao da je na 2 FWa :wink: .. neverovatno dobro uradjeni usb drajveri , cesto se pitam kako je moguce da toliko jaka karta i toliko opterecena dok radim , a kao da nemam kartu, prede kao macka :)

Ja imam apsolutno isto iskustvo sa Babyface.Bukvalno imam vrh kartu gde sve funkcionise kao sat a kao da je nemam.Nikad je ne bih prodao da nemam potrebu za vise ulaza i izlaza.Extra je karta za kucni studio,jednom recju FANTASTICNA.

Normalno je da sam se odlucio za RME a Motu mi je bio onako ineresantan-kopkao me,ali sigurno je sigurno....

All times are GMT +1. The time now is 03:29 PM.