![]() |
"business of making music" pretekao "music business" !
Vec sam na nekoliko mesta procitao da je biznis "pravljenja" muzike, po prihodima pretekao muzicki biznis !!
Kao sto sam vec odavno sumnjao... Mladi narastaji se i dalje loze na muziku, i nadaju se da ce jednoga dana mozda ziveti od toga...i kupuju (prvo) jeftine zvucne karte, jeftine mikrofone, jeftine monitore...pa posle procitaju u magazinima da ima bolje (i da ce im to pomoci da snimci zvuce "ko pravi")..pa onda kupuju nove kartice / preampe / mikrofone, akusticke materijale, itd itd...sve u nadi da je "to - to!" Svi se loze na akustiku, monitore, mastering opremu itd.... I dok se sve sabere - najjeftiniji setup izadje nekoliko hiljada ?? ! A oni malo ozbiljniji, brzo skrcaju?5,000 -?10,000. a nikome ne pada na pamet da plati neku muziku, kupi CD ili download... Zato se ovako sve to kompenzuje !! PS - da ne spominjem blank Cds DVDs i nebrojene HD-ove !! |
Re: "business of making music" pretekao "music business" !
Quote:
svako duva u svoju frulu :) <iframe src="http://www.youtube.com/embed/dh0DyS7DO9I" allowfullscreen="" width="425" frameborder="0" height="349"></iframe> |
Mislim da je samo "music business" pao na niske grane, te je ovo drugo "isplivalo" na vetrometinu :D
Naizgled "vece" sanse za svakoga da se oproba izazivaju dve pojave,... preteranu ponudu muzike, i poprilicno trosenje para na neophodne resurse... Kao i uvek u istoriji, doci ce do nekog ravnoteznog stanja, posle nekog vremena i posle utrosenih nekoliko milijardi ... kojecega. |
kontam da ona stara kol'ko para tol'ko muzike vise ne pije vodu,danas je poenta sa sto manje para dobiti sto bolji rezultat,ima ljudi cuda prave i na smesnim spravama.
|
Quote:
Behringer se pojavio nekako sa pocetkom perioda "vecih sansi za svakoga". |
Quote:
(a jos puno ljudi koji se bave muzikom to nije skapiralo!?) |
All times are GMT +1. The time now is 06:37 PM. |