Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Nov komp, novi problemi! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38520)

LAMPASH 14-07-2011 03:20 PM

Nov komp, novi problemi!

Juce sam pazario nov PC instalirao win i muzicke programe i tu dolazi do problema.Naime, u Cubase SX3 koji koristim 100 godina plugovi mi neverovatno opterecuju CPU.Evo primera: jedna instanca Aether reverba mi optereti skoro 50% CPU:banghead:
U cemu moze biti problem??? Instalacija WinXP je prosla bez problema kao i ostalog sofwarea.
Konfiguracija je sledeca:
AMD Athlon X2 3Ghz
4GB ram
MB Biostar N68S3+
Zvucna Terratec Phase 22 (od pre)
Ljudi, pomagajte! Gde mozda gresim? Da li je problem to sto koristim stari Cubase SX3 (mada sumnjam)???

Problem No.2:
Neprekidno mi treperi lampica od harda i kada komp nista ne radi:confused: Iskljucio sam indexing ali hdd radi pa radi:banghead:
POMOZITE!!!

Filip_ 14-07-2011 03:58 PM

Re: Nov komp, novi problemi!

Ako si siguran da nije virus ( mada, ipak je nov komp, nije valjda vec zarazen :rolleyes:), ja bi prvo proverio ram memoriju...izvadio bih (ako su dva modula po 2Gb) prvih 2Gb, ostavio drugih 2 i obrnuto. Potom mozda da probas tudju memoriju...

Softverski...Norton Antivirus zna da ore redovno po hard-u...Kaspersky takodje, ako su ukljucene neke opcije, spyware neki, neki drugi "index-er" koji neprestano vrsi katalogizaciju disk-a...

...Jel' hard disk nov? Koji Service pack si instalirao?

LAMPASH 14-07-2011 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 309437)
Ako si siguran da nije virus ( mada, ipak je nov komp, nije valjda vec zarazen :rolleyes:), ja bi prvo proverio ram memoriju...izvadio bih (ako su dva modula po 2Gb) prvih 2Gb, ostavio drugih 2 i obrnuto. Potom mozda da probas tudju memoriju...

Softverski...Norton Antivirus zna da ore redovno po hard-u...Kaspersky takodje, ako su ukljucene neke opcije, spyware neki, neki drugi "index-er" koji neprestano vrsi katalogizaciju disk-a...

...Jel' hard disk nov? Koji Service pack si instalirao?

Imam jedan modul od 4 Gb. Sto se tice AV imam Kaspera.Iskljucicu ga:banghead: Hard jeste nov. Instalirao sam SP3.
Koja beda:(

LAMPASH 14-07-2011 04:28 PM

Ima li neko neku ideju??? Evo, instalirah Amplitube3 i ladno gura na 40% samo on!!!

LAMPASH 14-07-2011 06:11 PM

1 Attachment(s)
Evo, vlasnici Line6 hardwarea mogu da vide koliko mi samo Gearbox zdere CPU.

Filip_ 14-07-2011 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 309440)
Imam jedan modul od 4 Gb.

Jedino da probas da zamenis ta 4 Gb, da samo probas neciji drugi modul. Jedino mi to sada pada na pamet :(.

LAMPASH 14-07-2011 08:08 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 309457)
Jedino da probas da zamenis ta 4 Gb, da samo probas neciji drugi modul. Jedino mi to sada pada na pamet :(.

Filipe, hvala ti sto jedini pokusavas da mi pomognes! Probao sam sa drugim modulom od 2 Gb i sve isto:( Nije ram u pitanju.
Pozdrav!

vasko 14-07-2011 08:50 PM

a ne-muzicki programi el isto trose dosta?

el se ne kolje taj stari zvucni drajver sa novim windowsom?

Solozabal 14-07-2011 09:33 PM

Provjeri jel ti slucajno disk radi u PIO modu..

LAMPASH 14-07-2011 10:30 PM

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 309474)
a ne-muzicki programi el isto trose dosta?

el se ne kolje taj stari zvucni drajver sa novim windowsom?

Ne, "ne-muzicki" programi rade super. Ne mogu da se kolju jer sam taj windows koristio i pre sa istim drajverom od ove zvucne.

Quote:

Provjeri jel ti slucajno disk radi u PIO modu..
Proverio sam, nije u PIO modu.
Sto se tice neprekidnog rada HDD-a, reinstalirao sam windows i instalirao najosnovnije drivere od ploce i zamislite, i DALJE non-stop radi. Pogledao sam u Task manageru i onaj proces "Isass.exe" neprekidno pise nesto po hardu:confused:

All times are GMT +1. The time now is 04:14 PM.