![]() |
Steinbergov pandan Beat Detective-u
Ima li Cubase svoj igraca u ovoj trci ?
|
Re: Steinbergov pandan Beat Detective-u
Ima.
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Pozdrav, Dasa |
trci?
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
E , ovako.. Gledao sam pre neki dan primer produkcije neke pesme. Lik je u par poteza, koristeci Beat detective uspeo da detektuje gde su kick i snare , na te regione postavi markere i u svega par poteza postavi nove sample-ove na njihovo mesto ( u pitanju je 'podvlacenje' novih semplova ispod vec postojecih traka bubnja). Ultra je efikasno pa sam da i sam Cubendo ima neku slicnu foru (a da ne moras da koristis trigere, drum replacement alate itd.. ).
Hvala puno :) |
Quote:
Kako god bilo (ako si na Cubase-u 5), izaberi regiju koja te zanima, uradi Bounce te regije, u Sample Editoru defini?i koliko taktova traje novonastali Event, u dropdown Audio meniju idi na Advanced, pa izaberi Set Tempo From Event. I tako redom. Da li će sve to da radi kako pi?e da bi trebalo da radi? Jbmlg, kod mene uglavnom ne radi, valjda je C5 koji imam malo bagovit ili sam ja previ?e glup, ali nema veze :) Ni ProTools 9 HD sa kojim sam se dru?io tokom poslednjih par meseci nije bio mnogo pouzdaniji. Dobro staro seckanje i paste-ovanje kikova i dobo?a je nekako uvek bilo br?e i pouzdanije od svih tih zajebancija. Jebe? stvari koje se reklamiraju kao "u?teda vremena", a ustvari ti odnesu isto toliko (ili vi?e) vremena kao da si selio samplove pe?ke. Pozdrav, Vasa |
Uh, ovo ide na print. Hvala puno :)
|
Beat Detective nalazi tranziente veoma precizno i sa njim nema mnogo peglanja, naprotiv. Tek ponekad ako je velika dinamicka razlika mora se dodati po koji tranzient, ili oduzeti, ali i to se resava sa Bounce-ovanim trakama u jednu stereo pa se od te trake traze Kick i Snare, tu nema greske.
Sa druge strane, Tab To Tranzient opcija radi upravo to sto ti treba. kliknes Tab svaki put kad hoces da ti postavi Cursor na mesto gde zelis da paste-ujes sample. Dakle, Tab - Ctrl+V, Tab - Ctrl+V i tako redom... Sto se tice Cubase 5, nije bas efikasno... Aj postavi nam taj video sto si gledao, ne verujem da je reklama, vec prezentacija rada jednog od producenata koji su radi podeliti par trikova... |
All times are GMT +1. The time now is 11:48 PM. |