![]() |
Snimanje midija u cubase 5
Treba da snimim midi fajl u cubase. Imam korg pa80 i midijem sam ga povezo na zvucnu m-audio Firewire 410. Kad otvorim cubase izaberem new project pa 16 midi track senqvencer....ali nemogu nikako dobit zvuk midija, odnosno kad sviram na klavijturi on pravi zapis u cubase ali nema zvuka, jedino kad na midi out izaberem microsoft GS wavetable SW synth??? kako rjesiti problem
|
Re: Snimanje midija u cubase 5
mr eko bas nemaju taj odgovor na yu-midi? vi tamo sve znate?
|
kakve veze sad iam yu-midi, i ko smo "mi" ???
|
Nekada sam to ovako radio, prije pojave USB-a na klavijaturama :)
Ako ?eli? sa svojom klavijaturom da snima? MIDI i preslu?ava? taj snimljeni fajl opet sa zvukovima sa svoje klavijature onda mora? spojiti komp i sint sa dva MIDI kabla (danas se to rije?ava jednim USB kablom ako sint ima tu opciju naravno): Sint MIDI out - kartica MIDI in Sint MIDI in - kartica MIDI out i na output-u kanala izaberi MIDI out kartice koju koristi?. P.S. kod aran?era to mo?e biti malo nezgodno jer imaju svoje mapiranje itd. probaj pa javi :) |
Kolega Goran B.. to sam uspio ali hocu da mi midi svira na kompu..znaci da zvuci kao obcni midi!!!!
|
Quote:
Evo OVDE raznih GM soft synthova... |
kao kontroler VST instrumenata?
|
Znaci bez VST nemoze nikako...hvala kolega..
|
Quote:
|
E druze midi ne mozhe da "svira", instument svira (vst synt), midi je samo informacija o notama prosto recheno, to ti je npr. kao kada bi hteo da svirash klavir, a njemu su zice povadjene, i ti pritiskash dirke, a chekici udaraju u prazno (vise u vazduhu) :D
Znachi pritisnesh na tastaturi F11, izaberesh neki vst, imash i one cubase-ove i generalno cubase 5 ce te automacki pitati da napravi midi track, ti kazesh create, odesh na taj midi track, podesish input, tu stavish svoju klavijaturu(pa80), output ti je taj vst synt i to ti je to... |
All times are GMT +1. The time now is 09:42 AM. |