![]() |
Bass sound
vise sam u rokendrolu nego u elektronici i sintevima pa ce mozda
biti pitanje malo glupo...koji bi ovo bio bass, gdje bi ga se moglo odprilike naci, na kojim sintevima ili negdje drugdje? http://www.youtube.com/watch?v=Awnhonto-8s cuo sam slicno i na masu drugih pjesama, tipa depeche-ovci imaju slican sound na par stvari iz 90-ih. hvala! |
Re: Bass sound
Mislim da bi ti pomogao Native Instruments-ov VST Massive. Bas ovih dana dosta cackam u njemu, pa sam stekao utisak da bi ti pomogao (probaj u svakom slucaju). Ima dosta pipavih podesavanja, pa pogledaj i neki tutorijalcic kako sve funkcionise u samom prozoru programa da se ne bi pogubio sa gomilom opcija.
Pozz :D |
Quote:
imate jos koji prijedlog, ljudi? |
Hmmm... probaj i reFx-ov Vanguard, malo je prostiji, matoriji VST, ali mislim da i on moze pomoci.
P.S. - Nemoj tenks nego klikni na "hvala" :rotfl:. Sala mala naravno :rotfl: Pozz :D. |
Sylenth1 , josh se nije desilo da neki zvuk ne mogu da dobijem u njemu.
|
imate kakvu preporuku za hardware?
bilo synth, bilo modul, bilo rack... |
A za sta bi koristio?
|
layer-irao bih ispod zivog bass-a, od kojeg bih uzeo samo jedan dio frekvi,
da se osjeti da je zivi bass, a ostalo, bottom down i up bih izblendao sa ovim kojega trazim. mislim, nije jako bitno sto bih radio nego ne mogu nigdje naci bas taj synth zvuk, a nekako mi se cini da je bas neki odredjeni posto sam ga cuo u dosta pjesama identicnoga, zato pitam ako znate za koji hardware bas za tako nesto.. |
1 Attachment(s)
Onaj spot sto sam cuo sto si okacio...Rece ti Depeche Mode sound...ne znam...oni su koristili (i jos uvek mislim) dosta Yamaha-u CS 5, Moog Prodigy i Rolandov Jupiter 4. Kasnije Yamaha-u DX 7, pa potom i E-mu-ov Emax II Turbo. Mozda da probas sa njihovim emulatorima (DX7 ili DX8 VST je prilicno zanimljiv i koliko moze verno prenesen sa "materijalne" verzije), ili da pazaris nesto polovno od toga? (mislim da bi ispod zivog basa mogao da se dobije zanimljiv zeljeni rezultat, uz prateci blagi distortion).
Attachment 9271 Pozz :D |
Quote:
hvala jos jednom pa budem vidio za dalje! |
All times are GMT +1. The time now is 05:57 PM. |