![]() |
Master gore gain dole
Na poslednjoj probi gitarista je na mom Gibson LAB L7 pojačalu uradio ne?to potpuno suprotno od moje uobičajene postavke. Uvek sam overdrajv zvuk pravio tako ?to mi je master volume bio negde na pola snage ili ispod toga, a pojačavanjem gaina dobijao bih vi?e ili manje distorzije. On je odvrnuo master skroz do kraja, a gain smanjio negde na trojku. Zvuk se bukvalno preporodio (gitara je Yamaha Sc1200). Dakle, ko već nije prokljuvio neka proba - master na desetku, gain dole, razlika je drastična.
|
Re: Master gore gain dole
dobrodošao u "fine art of overdrive design" :)
|
Zajebano je kad tranzistori prodrajvaju :shock:
Znam da je to jedno od najboljih tranzistorskih pojačala, ali opet, ne vidim smisla u naprđivanju tranzistorskog izlaznog stupnja, doduše nisam nikad svirao na njemu pa ne želim griješit dušu. Kod lampaša je to normalno, pogotovo kod non-master modela, da se uposli izlazna sekcija, to im daje onaj fini zvuk |
Quote:
|
čini mi se da je u pitanju sama kompresija kutije i zvučnika, jako bitna stavka u pravljenju highgain farbi
|
Quote:
|
Lab 7 je jedno od retkih pojacala na kojima tako nesto moze da se izvede. Na vecini solid state amp-ova, zvuk bi bio uzasan i neupotrebljiv. Stvarno legendaran komad opreme!
|
Quote:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=O0mAQdTsVp0 |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 04:03 AM. |